Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Meest gestelde vragen

Goed nieuws: Diergaarde Blijdorp is weer dagelijks voor iedereen te bezoeken. Om ervoor te zorgen dat jij veilig en onbezorgd kunt genieten van de dieren in een natuurlijke omgeving, hebben wij verschillende maatregelen genomen. Zo heb je alleen toegang op vertoon van een tijdslot reservering en een geldig entreebewijs (abonnement of e-ticket). Lees hieronder hoe jouw bezoek aan Diergaarde Blijdorp eruit komt te zien.

Laatst gewijzigd op 7 september 2020

Tijdslot reserveringen en tickets

Je kunt Blijdorp alleen bezoeken op vertoon van een tijdslot-reservering (entree/aankomsttijd) en een geldig entreebewijs of abonnementspas. Je dient een datum en tijd te reserveren. Dit is uitsluitend mogelijk via de website, niet per telefoon of e-mail.

GA NAAR DE TICKETPAGINA

Actieticket van Jumbo, Kruidvat, ANWB of loterij

Diergaarde Blijdorp heeft de geldigheid van jouw actieticket verlengd t/m 31 december 2020. Kies in de ticketshop voor de optie: ‘Alleen tijdslot’ voor het reserveren van een tijdslot.

Tickets Samen Sterk

Diergaarde Blijdorp heeft de geldigheid van jouw actieticket verlengd t/m 10 april 2021. Kies in de ticketshop voor de optie: ‘Alleen tijdslot’ voor het reserveren van een tijdslot en neem je e-ticket mee naar de Diergaarde.

Voordeelpas (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas) of kortingsbon

Bij de Oceanium-zijde (Blijdorplaan 8) is een kassa geopend voor onderstaande administratieve handelingen:

 • Verzilveren van een kortingsbon
 • Scannen van voordeelpassen (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas)
 • Aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement
 • Aanmaken van een pasje

Vereniging Vrienden van Blijdorp

Het is als Vriend van Blijdorp mogelijk om gebruik te maken van een vrijkaart. Let op: ook voor jou geldt dat je een tijdslot reservering moet maken inclusief een bezoek aan de kassa.

VIP-pashouder

Een VIP-pas houder kan een tijdslot reserveren via MijnAbonnement. Eventuele bijbehorende vrijkaarten voor relaties kunnen ook weer gebruikt worden. Ook uw relaties zullen hiervoor een tijdslot moeten reserveren via de website. Voor vragen, neem contact op met de afdeling Strategische Partnerschappen >

NVD-pas of Club van Elf pas

NVD- en CVE-(studie)passen van de Club van Elf attractieparken zijn weer te gebruiken. Maak hiervoor als dagbezoeker een een kassa-reservering.

Openingstijden en toegang

Diergaarde Blijdorp is dagelijks geopend van 09:00 – 17:00 uur. Je mag vanaf de gereserveerde entreetijd tot sluitingstijd in de Diergaarde verblijven. Hieronder zie je vanaf welke ingang je de Diergaarde kunt betreden:

Entree Oceanium-zijde

 • Ingang voor abonnementhouders en introducees op vertoon van een geldige abonnementspas en een tijdslot-reservering.
 • Ingang voor dagbezoekers met een geldig e-ticket en een tijdslot-reservering.
 • Abonnementenkassa geopend op vertoon van een tijdslot-reservering voor administratieve handelingen zoals het aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement of het aanmaken van een pasje.
 • Uitgang voor iedereen.

Entree Rivièrahal-zijde

 • Ingang voor abonnementhouders en introducees op vertoon van een geldige abonnementspas en een tijdslot-reservering.
 • Ingang voor dagbezoekers met een geldig e-ticket en een tijdslot-reservering.
 • Uitgang voor iedereen.

Faciliteiten

Betalen: alleen met pinpas

Houd er rekening mee dat je in de gehele tuin alleen met pin kunt betalen.

Parkeren

Doordat alle bezoekers een tijdslot reserveren, kunnen wij de bezoekersstroom goed reguleren. Er is zowel in de Diergaarde en het parkeerterrein voldoende ruimte om afstand te houden. We verzoeken je op tijd te komen. Ben je veel te vroeg? Wacht dan bij je auto of bij je fiets. Meer informatie over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden lees je hier.

Kassa’s

De reguliere kassa’s zijn gesloten. In de gehele tuin kun je alleen met pin betalen. Je kunt alleen voorafgaand aan je bezoek online een tijdslot reserveren voor de abonnementenkassa aan de Oceanium-zijde voor noodzakelijke administratieve handelingen zoals:

 • Aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement
 • Aanmaken van een pasje
 • Verzilveren van een kortingsbon
 • Scannen van voordeelpassen

Plattegrond en route

De hoofdroute is tweerichtingsverkeer (aangeduid met witte pijlen), alle subroutes zijn eenrichtingsverkeer (gele pootafdrukken). Teruglopen is hier niet toegestaan. Dit is aangegeven met bordjes, pijlen en op de plattegrond. De gratis Blijdorp-app is bijgewerkt met de meest actuele informatie, routes en looprichtingen. Ook kun je de aangepaste plattegrond meenemen bij de ingang. Of download hier alvast de plattegrond (PDF).

Restaurants en terrassen

Een deel van onze horeca-locaties is geopend, tot een maximum aantal personen, waarbij de 1,5 meter-regel nageleefd wordt. Per tafel hanteren wij een maximum van 4, zodat we de 1,5 meter kunnen blijven waarborgen.
Ook zijn er aantal buitenpunten open. Laat indien mogelijk één persoon de bestelling opnemen en betaal contactloos. Volg indien nodig de instructies bij de locatie.

Souvenirshop

De Zee van ZOOvenirs en de VriendenBazaar zijn geopend. Neem ook eens een kijkje in onze tijdelijke webshop.

Verhuur wandelwagens/rolstoelen/kluisjes

Wandelwagens kun je huren voor €3,50 en kluisjes zijn beschikbaar met muntstuk van €2,- aan Oceanium-zijde (Rivierahal-zijde met €0,50 muntje). Een rolstoel reserveer je voorafgaand aan je bezoek via 0900-1857. Neem 50,00 contant mee voor de borg. (mindervaliden) toiletten en verschoningsruimtes

Toiletten

De toiletten zijn geopend in de Lepelaar, Haaienzaal, Amazonica, Oewanja Lodge en bij de binnenspeeltuin Biotopia. In de toiletunits zijn tussenliggende toiletten afgesloten om voldoende ruimte te kunnen bieden. Ook reinigen wij de toilet vaker. In de toiletunits van de binnenspeeltuin vind je de verschoningsruimtes.

ZOOfoto

Laat eens een foto maken voor het greenscreen in het fotohutje van ZOOfoto naast de bizons & prairiehondjes. Zo kun je daar op de foto met Bokito en familie of met de leeuwen. Een leuke herinnering van jullie dagje Blijdorp.

Speeltuinen

Buitenspeeltuin Oewanja Lodge is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar geopend. Om voldoende afstand te kunnen waarborgen zijn volwassenen niet toegestaan in de speeltuin.

Binnenspeeltuin Biotopia is onder voorbehoud geopend. We verzoeken je de instructies van onze medewerkers op te volgen.

Is het toegestaan om een fietsje mee te nemen?

Nee, (loop) fietsen, rolschaatsen en steppen zijn niet toegestaan.

Dierverblijven

Bijna alle dieren zijn te zien (soms iets verder weg dan je gewend bent). Overdekte verblijven zoals het Oceanium, Amazonica en Krokodillenrivier zijn geopend. Sommige verblijven zijn echter in belang van de aangepaste richtlijnen gesloten, dit zijn Taman Indah, het maki-doorloopverblijf bij het Oceanium, de vliegkooi in Azië, het binnenverblijf van de gorilla’s en het binnenverblijf van de gelada’s.

Activiteiten

Om groepsvorming en drukte te voorkomen, zijn er momenteel geen voederpresentaties, rondleidingen en Vrije Vlucht Voorstellingen.

Jungle Express (Blijdorp treintje)

De Jungle Express is tijdelijk niet in gebruik.

Rookplekken

De rookplekken zijn om veiligheidsredenen gesloten. Het behouden van voldoende afstand is hier namelijk niet mogelijk. We vragen je om zo min mogelijk te roken in de Diergaarde en indien je toch hebt gerookt, gebruik te maken van de zogeheten ‘peukenpits’ die door het park verspreid aanwezig zijn.

Veiligheid

Kan ik nog veilig naar Blijdorp?
Daarop kunnen we kort en krachtig antwoorden: Ja. Diergaarde Blijdorp heeft diverse voorzorgsmaatregelen genomen. We laten een beperkt aantal bezoekers per dag toe, die alleen toegang hebben op vertoon van een geldig entreebewijs én een tijdslot reservering. Zo spreiden we bezoekers bij binnenkomst.

Om met de toenemende coronadreiging om te gaan, hebben we het aantal personen dat wij toelaten verminderd en onze entree fysiek verruimd met een extra opening.

We wijzen onze bezoekers op verschillende manieren op de 1.5 meter regel en de andere voorzorgsmaatregelen, die het risico op verspreiding van het Covid-19 virus beperken. Zo attenderen acteurs hen op ludieke wijze, staan er borden en lopen er stewards rond. Onze medewerkers dragen mondkapjes op plekken waar de 1,5 meter niet is te garanderen, zoals op bepaalde horeca- en binnenlocaties. Dagelijks worden onze bevindingen geëvalueerd en waar nodig aangescherpt. We delen en bespreken ons beeld met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Deze heeft Diergaarde Blijdorp dan ook niet aangemerkt als een risicozone waar een mondkapjesplicht geldt.

Uiteraard ligt er ook een verantwoordelijkheid bij onze bezoekers om zich écht aan de landelijke 1.5 meter te houden en goed onze aanwijzingen op borden en die van onze stewards op te volgen.

Vanuit het RIVM en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond geldt geen ‘negatief reisadvies’ naar Rotterdam. Wel moeten, net als in de rest van het land, drukte vermeden worden. Blijdorp is een groene oase van 28 hectare waarin dat goed mogelijk is.

De aanvullende regels voor bezoekers tref je in de folder met huisregels & route of in deze Q&A. Diergaarde Blijdorp verwacht van haar bezoekers dat zij zich houden aan de landelijke geldende adviezen. Bij het maken van een tijdslot reservering word je ook gevraagd of je gezondheidsklachten hebt. Bij twijfels, blijf thuis!

Uiteraard gelden bij ons alle landelijke maatregelen zoals afgekondigd door het RIVM:

 • Heb je een kwetsbare gezondheid of heb je last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Stel je bezoek uit en blijf thuis. Dit geldt ook voor de mensen met wie je een bezoek wilt brengen aan Blijdorp.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Schud geen handen en was je handen regelmatig.
 • Houd 1,5 meter (1 gorilla) afstand van anderen.

Instructievideo

Om een goed beeld te krijgen van wat wij hebben gedaan en wat je zelf kunt doen om je bezoek veilig en ontspannen te maken, kijk je deze video.

Resultaat testperiode

De afgelopen periode, waarin de zeer beperkte capaciteit bijna iedere dag volledig was volgeboekt, wordt beschouwd als een succes. Uit onderzoek onder ruim 1.000 bezoekers bleek dat 98% zich gedurende het hele bezoek veilig heeft gevoeld. De maatregelen die Blijdorp heeft genomen om zowel veilig als ontspannen van de prachtige natuur in de Diergaarde te genieten, zijn dus effectief. De stewards, die Blijdorp door het hele park heen inzet, hebben dan ook vooral bezoekers kunnen helpen en hebben nauwelijks hoeven aanspreken of handhaven. Wel zijn telkens verbeteringen gesignaleerd om de aanwijzingen voor bezoekers nog duidelijker te maken. Daarnaast wijzen borden mensen ook op hun eigen verantwoordelijkheid als het ergens tijdelijk wat drukker is.

Aantal bezoekers

In goed overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond mag Blijdorp opschalen tot uiteindelijk 40% van haar normale capaciteit, wat zo’n 5.000 bezoekers per dag betekent.

Het aantal bezoekers kan wisselen per verblijf of gebouw. Ook in onze dierentuin geldt dat je drukte dient te vermijden. Wij maken dat goed mogelijk, maar hebben jouw medewerking nodig. In de dierentuin zijn onze stewards aanwezig om je daaraan te herinneren en de bezoekersstromen te reguleren. Volg de geldende RIVM-richtlijnen en volg ook altijd de aanwijzingen van ons personeel op. Is het ergens wel druk, loop dan door en kom op een later tijdstip terug.

Mondkapje

Een mondkapje is niet verplicht. Uiteraard kun je zelf wel besluiten een mondkapje of andere bescherming te dragen. Diergaarde Blijdorp maakt wel gebruik van mondkapjes bij EHBO-gevallen en op bepaalde horeca- en binnenlocaties, waar de 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden. Sommige medewerkers vinden het zelf wel prettig om een mondkapje te dragen; je kunt dus medewerkers van Diergaarde Blijdorp tegenkomen met een mondkapje op.

Sanitaire voorzieningen

In alle toilet-units die open zijn, kun je je handen wassen. Daarnaast worden educatieve objecten en handcontactpunten regelmatig door ons gereinigd.

EHBO

EHBO bevindt zich bij de kaartcontrole aan de Oceanium-zijde en bij de Oewanja Lodge. Bij acute problemen kun je contact opnemen met 010-4431481 of een medewerker om assistentie vragen.

Personeel

Medewerkers van Blijdorp houden zich aan de richtlijnen van het RIVM. Medewerkers die zorgen voor dieren en voor bezoekers, voor het vervoeren van voedsel en technische zaken zijn in teams aan het werk. Voor hen is een corona-protocol opgesteld. Bij de diverse contactpunten beschermen wij onze medewerkers d.m.v. een plexiglas wand.