Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Meest gestelde vragen

Goed nieuws: Diergaarde Blijdorp is weer dagelijks voor iedereen te bezoeken. Om ervoor te zorgen dat jij veilig en onbezorgd kunt genieten van de dieren in een natuurlijke omgeving, hebben wij verschillende maatregelen genomen. Zo heb je alleen toegang op vertoon van een tijdslot reservering en een geldig entreebewijs (abonnement of e-ticket). Lees hieronder hoe jouw bezoek aan Diergaarde Blijdorp eruit komt te zien.

Laatst gewijzigd op 9 juli r

Tijdslot reserveringen en tickets

Je kunt Blijdorp alleen bezoeken op vertoon van een tijdslot-reservering (entreetijd) en een geldig entreebewijs of abonnementspas. Je kunt nu een datum en tijd reserveren voor een bezoek t/m 31 juli. Dit is uitsluitend mogelijk via de website, niet per telefoon of e-mail.

GA NAAR DE TICKETPAGINA

Actieticket van Jumbo, Kruidvat, ANWB of loterij

Diergaarde Blijdorp heeft de geldigheid van jouw actieticket verlengd t/m 31 december 2020. Kies in de ticketshop voor de optie: ‘Alleen tijdslot’ voor het reserveren van een tijdslot.

Tickets Samen Sterk

Diergaarde Blijdorp heeft de geldigheid van jouw actieticket verlengd t/m 10 april 2021. Kies in de ticketshop voor de optie: ‘Alleen tijdslot’ voor het reserveren van een tijdslot en neem je e-ticket mee naar de Diergaarde.

Voordeelpas (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas) of kortingsbon

Bij de Oceanium-zijde (Blijdorplaan 8) is een kassa geopend voor onderstaande administratieve handelingen:

 • Verzilveren van een kortingsbon
 • Scannen van voordeelpassen (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas)
 • Aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement
 • Aanmaken van een pasje

Vereniging Vrienden van Blijdorp

Het is als Vriend van Blijdorp mogelijk om gebruik te maken van een vrijkaart. Let op: ook voor jou geldt dat je een tijdslot reservering moet maken inclusief een bezoek aan de kassa.

VIP-pashouder

Een VIP-pas houder kan een tijdslot reserveren via MijnAbonnement. Eventuele bijbehorende vrijkaarten voor relaties kunnen ook weer gebruikt worden. Ook uw relaties zullen hiervoor een tijdslot moeten reserveren via de website. Voor vragen, neem contact op met de afdeling Strategische Partnerschappen >

NVD-pas of Club van Elf pas

NVD- en CVE-(studie)passen van de Club van Elf attractieparken zijn weer te gebruiken. Maak hiervoor als dagbezoeker een een kassa-reservering.

Openingstijden en toegang

Diergaarde Blijdorp is dagelijks geopend van 09:00 – 17:00 uur. Je mag vanaf de gereserveerde entreetijd tot sluitingstijd in de Diergaarde verblijven. Hieronder zie je vanaf welke ingang je de Diergaarde kunt betreden:

Entree Oceanium-zijde

 • Ingang voor abonnementhouders en introducees op vertoon van een geldige abonnementspas en een tijdslot reservering.
 • Abonnementenkassa geopend op vertoon van een tijdslot-reservering voor administratieve handelingen zoals het aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement of het aanmaken van een pasje.
 • Toegang voor dagbezoekers en gezelschappen die bestaan uit een combinatie van zowel abonnementhouders en dagbezoekers met een e-ticket.
 • Uitgang voor iedereen.

Entree Rivièrahal-zijde

 • Extra ingang voor abonnementhouders op vertoon van een geldige abonnementpas en een tijdslot reservering.
 • Uitgang voor iedereen.

Faciliteiten

Betalen: alleen met pinpas

Houd er rekening mee dat je in de gehele tuin alleen met pin kunt betalen.

Parkeren

Doordat alle bezoekers een tijdslot reserveren, kunnen wij de bezoekersstroom goed reguleren. Er is zowel in de Diergaarde en het parkeerterrein voldoende ruimte om afstand te houden. We verzoeken je op tijd te komen. Ben je veel te vroeg? Wacht dan in je auto of bij je fiets. Meer informatie over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden lees je hier.

Kassa’s

De reguliere kassa’s zijn gesloten. In de gehele tuin kun je alleen met pin betalen. Je kunt alleen voorafgaand aan je bezoek online een tijdslot reserveren voor de abonnementenkassa aan de Oceanium-zijde voor noodzakelijke administratieve handelingen zoals:

 • Aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement
 • Aanmaken van een pasje
 • Verzilveren van een kortingsbon
 • Scannen van voordeelpassen

Plattegrond en route

De hoofdroute is tweerichtingsverkeer (aangeduid met witte pijlen), alle subroutes zijn eenrichtingsverkeer (gele pootafdrukken). Teruglopen is hier niet toegestaan. Dit is aangegeven met bordjes, pijlen en op de plattegrond. De gratis Blijdorp-app is bijgewerkt met de meest actuele informatie, routes en looprichtingen. Ook kun je de aangepaste plattegrond meenemen bij de ingang. Of download hier alvast de plattegrond  (pdf). 

Restaurants en terrassen

Er zijn verschillende horecapunten en terrassen geopend. Hier worden snacks en drankjes verkocht. Voor alle horecapunten geldt: je kunt eten en drinken er afhalen en in de buitenlucht nuttigen. In de Blijdorp-app zie je de actuele openingstijden op de dag van jouw bezoek.

Souvenirshop

Voorlopig is de Zee van ZOOvenirs gesloten, net zoals de VriendenBazaar. Neem een kijkje in onze tijdelijke webshop.

Verhuur wandelwagens/rolstoelen/kluisjes

Wandelwagens zijn kosteloos te leen en kluisjes zijn beschikbaar met muntstuk van €2,- aan Oceanium-zijde (Rivierahal-zijde met €0,50 muntje). Een rolstoel reserveer je voorafgaand aan je bezoek via 0900-1857. Neem 50,00 contant mee voor de borg. (mindervaliden) toiletten en verschoningsruimtes

Toiletten

De toiletten zijn geopend in de Lepelaar, Haaienzaal, Amazonica, Oewanja Lodge en bij de binnenspeeltuin Biotopia. In de toiletunits zijn tussenliggende toiletten afgesloten om voldoende ruimte te kunnen bieden. Ook reinigen wij de toilet vaker. In de toiletunits van de binnenspeeltuin vind je de verschoningsruimtes.

Speeltuinen

Buitenspeeltuin Oewanja Lodge is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar geopend. Om voldoende afstand te kunnen waarborgen zijn volwassenen niet toegestaan in de speeltuin.

Binnenspeeltuin Biotopia is onder voorbehoud geopend. We verzoeken je de instructies van onze medewerkers op te volgen.

Is het toegestaan om een fietsje mee te nemen?

Nee, (loop) fietsen, rolschaatsen en steppen zijn niet toegestaan.

Dierverblijven

Bijna alle dieren zijn te zien (soms iets verder weg dan je gewend bent). Overdekte verblijven zoals het Oceanium, Amazonica en Krokodillenrivier zijn geopend. Sommige verblijven zijn echter in belang van de aangepaste richtlijnen gesloten, dit zijn Taman Indah, het maki-doorloopverblijf bij het Oceanium, de vliegkooi in Azië, het binnenverblijf van de gorilla’s en het binnenverblijf van de gelada’s.

Activiteiten

Om groepsvorming en drukte te voorkomen, zijn er momenteel geen voederpresentaties, rondleidingen, lessen en Vrije Vlucht Voorstellingen.

Jungle Express (Blijdorp treintje) & Fotoservice

De Jungle Express en fotoservice zijn tijdelijk niet in gebruik.

Rookplekken

De rookplekken zijn om veiligheidsredenen gesloten. Het behouden van voldoende afstand is hier namelijk niet mogelijk. We vragen je om zo min mogelijk te roken in de Diergaarde en indien je toch hebt gerookt, gebruik te maken van de zogeheten ‘peukenpits’ die door het park verspreid aanwezig zijn.

Veiligheid

Uiteraard gelden bij ons alle landelijke maatregelen zoals afgekondigd door het RIVM:

 • Heb je een kwetsbare gezondheid of heb je last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Stel je bezoek uit en blijf thuis. Dit geldt ook voor de mensen met wie je een bezoek wilt brengen aan Blijdorp.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Schud geen handen en was je handen regelmatig.
 • Houd 1,5 meter (1 gorilla) afstand van anderen.

Coronaprotocol

Diergaarde Blijdorp heeft de veiligheid van haar bezoekers, dieren en medewerkers hoog in het vaandel staan. Wij houden ons altijd aan de richtlijnen van het RIVM en hanteren daarnaast een eigen coronaprotocol met aanvullende regels, die zijn afgestemd met de NVD (Nederlandse Vereniging van Dierentuinen) en de Club van Elf (grootste landelijke attractieparken). In de dierentuin zijn stewards aanwezig voor het reguleren van de bezoekersstromen.

De aanvullende regels voor bezoekers tref je in de folder met huisregels & route of in deze Q&A. Diergaarde Blijdorp verwacht van haar bezoekers dat zij zich houden aan de landelijke geldende adviezen. Bij het maken van een tijdslot reservering word je ook gevraagd of je gezondheidsklachten hebt. Bij twijfels, blijf thuis!

Instructievideo

Om een goed beeld te krijgen van wat wij hebben gedaan en wat je zelf kunt doen om je bezoek veilig en ontspannen te maken, kijk je deze video.

Resultaat testperiode

De afgelopen periode, waarin de zeer beperkte capaciteit bijna iedere dag volledig was volgeboekt, wordt beschouwd als een succes. Uit onderzoek onder ruim 1.000 bezoekers bleek dat 98% zich gedurende het hele bezoek veilig heeft gevoeld. De maatregelen die Blijdorp heeft genomen om zowel veilig als ontspannen van de prachtige natuur in de Diergaarde te genieten, zijn dus effectief. De stewards, die Blijdorp door het hele park heen inzet, hebben dan ook vooral bezoekers kunnen helpen en hebben nauwelijks hoeven aanspreken of handhaven. Wel zijn telkens verbeteringen gesignaleerd om de aanwijzingen voor bezoekers nog duidelijker te maken. Daarnaast wijzen borden mensen ook op hun eigen verantwoordelijkheid als het ergens tijdelijk wat drukker is.

Aantal bezoekers

In goed overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond mag Blijdorp opschalen tot uiteindelijk 40% van haar normale capaciteit, wat zo’n 5.000 bezoekers per dag betekent. Die stap zet Blijdorp nog niet. “Dagbezoekers kennen ons park minder goed dan abonnementhouders en we verwachten dan ook dat wij van de eerste periode dat zij ons weer kunnen bezoeken toch weer kunnen leren en verbeteren.

Het aantal bezoekers kan wisselen per verblijf of gebouw. Ook in onze dierentuin geldt dat je drukte dient te vermijden. Wij maken dat goed mogelijk, maar hebben jouw medewerking nodig. In de dierentuin zijn onze stewards aanwezig om je daaraan te herinneren en de bezoekersstromen te reguleren. Volg de geldende RIVM-richtlijnen en volg ook altijd de aanwijzingen van ons personeel op. Is het ergens wel druk, loop dan door en kom op een later tijdstip terug.

Mondkapje

Een mondkapje is niet verplicht. Uiteraard kun je zelf wel besluiten een mondkapje of andere bescherming te dragen. Diergaarde Blijdorp maakt wel gebruik van mondkapjes bij EHBO gevallen, waar de 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden. Sommige werknemers vinden het zelf wel prettig om een mondkapje te dragen, je kunt dus werknemers van Diergaarde Blijdorp tegenkomen met een mondkapje op.

Sanitaire voorzieningen

In alle toiletunits die open zijn kun je je handen wassen. Daarnaast worden educatieve objecten en handcontactpunten regelmatig door ons gereinigd.

EHBO

EHBO bevindt zich bij de kaartcontrole aan de Oceanium-zijde en bij de Oewanja Lodge. Bij acute problemen kun je contact opnemen met 010-4431481 of een medewerker om assistentie vragen.

Groepsbezoek

Om groepsvorming en drukte te voorkomen, kunnen er voorlopig nog geen groepen, BSO’s, schoolreisjes of kinderfeesten plaatsvinden in Diergaarde Blijdorp.

Personeel

Medewerkers van Blijdorp houden zich aan de richtlijnen van het RIVM. Medewerkers die zorgen voor dieren en voor bezoekers, voor het vervoeren van voedsel en technische zaken zijn in teams aan het werk. Voor hen is een corona-protocol opgesteld. Bij de diverse contactpunten beschermen wij onze medewerkers d.m.v. een plexiglas wand.