Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot uur geopend

Meest gestelde vragen

Diergaarde Blijdorp is dagelijks voor iedereen te bezoeken. Om ervoor te zorgen dat jij veilig en onbezorgd kunt genieten van de dieren in een natuurlijke omgeving, hebben wij verschillende maatregelen genomen. Zo heb je alleen toegang op vertoon van een tijdslot reservering en een geldig entreebewijs (abonnement of e-ticket). Lees hieronder hoe jouw bezoek aan Diergaarde Blijdorp eruit komt te zien.

Laatst gewijzigd op 18 november 2020

Tijdslot-reserveringen en tickets

Je kunt Blijdorp alleen bezoeken op vertoon van een tijdslot-reservering (entree/aankomsttijd) en een geldig entreebewijs of abonnementspas. Je dient een datum en tijd te reserveren. Dit is uitsluitend mogelijk via de website, niet per telefoon of e-mail.

Je mag vanaf de gereserveerde entreetijd tot sluitingstijd in de Diergaarde verblijven. Let op: de ingang aan de Rivièrahal is gesloten  wegens werkzaamheden.

GA NAAR DE TICKETPAGINA

Abonnementhouders

De geldigheid van jouw abonnement is automatisch met twee weken verlengd.

Geldigheid reeds aangeschafte tickets verlengd (Jumbo, Kruidvat, ANWB, loterij of Samen Sterk)

In verband met de tijdelijke sluiting in november, heeft Diergaarde Blijdorp de geldigheid van jouw ticket verlengd tot 1 februari 2021. Kies in de ticketshop voor de optie: ‘Alleen tijdslot’ voor het reserveren van een tijdslot.

Voordeelpas (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas) of kortingsbon

Bij de Oceanium-zijde (Blijdorplaan 8) is een kassa geopend voor onderstaande administratieve handelingen:

 • Verzilveren van een kortingsbon.
 • Scannen van voordeelpassen (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas).
 • Aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement.
 • Aanmaken van een pasje.

LET OP: de ingang aan de Rivièra-zijde is gesloten.

Vereniging Vrienden van Blijdorp

Het is als Vriend van Blijdorp mogelijk om gebruik te maken van een vrijkaart. Let op: ook voor jou geldt dat je een tijdslot reservering moet maken inclusief een bezoek aan de kassa.

VIP-pashouder

Een VIP-pas houder kan een tijdslot reserveren via MijnAbonnement. Eventuele bijbehorende vrijkaarten voor relaties kunnen ook weer gebruikt worden. Ook uw relaties zullen hiervoor een tijdslot moeten reserveren via de website. Voor vragen, neem contact op met de afdeling Strategische Partnerschappen >

NVD-pas of Club van Elf pas

NVD- en CVE-(studie)passen van de Club van Elf attractieparken zijn weer te gebruiken. Maak hiervoor als dagbezoeker een een kassa-reservering.

Mondkapjes

Het is verplicht om een mondkapje te dragen in onze binnenlocaties zoals het Oceanium, Amazonica, etc. Dit advies geldt ook voor toiletten. Ook onze medewerkers dragen mondkapjes op plekken waar de 1,5 meter niet is te garanderen. Wasbare mondkapjes zijn ook te koop in de Diergaarde.

Openingstijden en toegang

Dagelijks geopend van 09:00-17:00 uur.
Uitzonderingen op openingstijden: Sinterklaas-avond, Kerst-avond en Oudejaars-avond geopend tot 16:00 uur en op Nieuwjaarsdag open vanaf 10:00 uur.

Je mag vanaf de gereserveerde entreetijd tot sluitingstijd in de Diergaarde verblijven.
Let op: tot medio maart 2021 is de ingang aan de Rivièrahal gesloten wegens werkzaamheden.

Faciliteiten

Betalen: alleen met pinpas

Houd er rekening mee dat je in de gehele tuin alleen met pin kunt betalen.

Restaurants en terrassen

Als gevolg van de aangescherpte landelijke corona-maatregelen, die gelden voor pretparken en dierentuinen, zijn alleen de foodtrucks in Diergaarde Blijdorp geopend voor het afhalen van eten en drinken. Restaurants zijn momenteel niet open.

Parkeren

Doordat alle bezoekers een tijdslot reserveren, kunnen wij de bezoekersstroom goed reguleren. Er is zowel in de Diergaarde en het parkeerterrein voldoende ruimte om afstand te houden. We verzoeken je op tijd te komen. Ben je veel te vroeg? Wacht dan bij je auto of bij je fiets. Meer informatie over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden lees je hier.

Kassa’s

De reguliere kassa’s zijn gesloten. In de gehele tuin kun je alleen met pin betalen. Je kunt alleen voorafgaand aan je bezoek online een entreebewijs kopen en een tijdslot reserveren. Aan de Oceanium-zijde is een abonnementen-kassa geopend voor noodzakelijke administratieve handelingen zoals:

 • Aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement
 • Aanmaken van een pasje
 • Verzilveren van een kortingsbon
 • Scannen van voordeelpassen

Plattegrond en route

De hoofdroute is tweerichtingsverkeer (aangeduid met witte pijlen), alle subroutes zijn eenrichtingsverkeer (gele pootafdrukken). Teruglopen is hier niet toegestaan. Dit is aangegeven met bordjes, pijlen en op de plattegrond. De gratis Blijdorp-app is bijgewerkt met de meest actuele informatie, routes en looprichtingen. Ook kun je de aangepaste plattegrond meenemen bij de ingang. Of download hier alvast de plattegrond (PDF).

Souvenirshop

De Zee van ZOOvenirs en de VriendenBazaar zijn geopend. Neem ook eens een kijkje in onze tijdelijke webshop.

Verhuur wandelwagens/rolstoelen/kluisjes

Wandelwagens kun je huren voor €3,50 (betaal met pin) en kluisjes zijn beschikbaar met muntstuk van €2,- aan Oceanium-zijde (Rivierahal-zijde met €0,50 muntje). Een rolstoel reserveer je voorafgaand aan je bezoek via 0900-1857. Een contante borg van €50,- is hierbij noodzakelijk. Ook rolstoelen worden gedesinfecteerd voor uitgifte.  
Meer info voor mindervalide bezoekers >

Toiletten

De toiletten zijn geopend in de Lepelaar, Haaienzaal, Amazonica en Oewanja Lodge. In de toiletunits zijn tussenliggende toiletten afgesloten om voldoende ruimte te kunnen bieden. Ook reinigen wij de toiletten vaker. In de toiletunits van de bij Biotopia vind je de verschoningsruimtes.

ZOOfoto

Laat eens een foto maken voor het greenscreen in het fotohutje van ZOOfoto naast de bizons & prairiehondjes. Zo kun je daar op de foto met Bokito en familie of met de leeuwen. Een leuke herinnering van jullie dagje Blijdorp.

Speeltuinen

Buitenspeeltuin Oewanja Lodge is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar geopend. Om voldoende afstand te kunnen waarborgen zijn volwassenen niet toegestaan in de speeltuin.

Binnenspeeltuin Biotopia is helaas gesloten wegens de corona-maatregelen.

Is het toegestaan om een fietsje mee te nemen?

Nee, (loop) fietsen, rolschaatsen en steppen zijn niet toegestaan.

Dierverblijven

Bijna alle dieren zijn te zien (soms iets verder weg dan je gewend bent). Overdekte verblijven zoals het Oceanium, Krokodillenrivier, Amazonica, Taman Indah, binnenverblijf van de gorilla’s en van de gelada’s zijn geopend. Sommige verblijven zijn echter in belang van de aangepaste richtlijnen gesloten, dit zijn het maki-doorloopverblijf bij het Oceanium en de vliegkooien.

Activiteiten

Om groepsvorming en drukte te voorkomen, zijn er momenteel geen voederpresentaties, rondleidingen en Vrije Vlucht Voorstellingen.

Jungle Express (Blijdorp treintje)

De Jungle Express is tijdelijk niet in gebruik.

Rookplekken

De rookplekken zijn om veiligheidsredenen gesloten. Het behouden van voldoende afstand is hier namelijk niet mogelijk. We vragen je om zo min mogelijk te roken in de Diergaarde en indien je toch hebt gerookt, gebruik te maken van de zogeheten ‘peukenpits’ die door het park verspreid aanwezig zijn.

Uiteraard gelden bij ons alle landelijke maatregelen zoals afgekondigd door het RIVM:

 • Heb je een kwetsbare gezondheid of heb je last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Stel je bezoek uit en blijf thuis. Dit geldt ook voor de mensen met wie je een bezoek wilt brengen aan Blijdorp.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Schud geen handen en was je handen regelmatig.
 • Houd 1,5 meter (1 gorilla) afstand van anderen.
 • Draag een mondkapje in binnenlocaties.

Instructievideo

Om een goed beeld te krijgen van wat wij hebben gedaan en wat je zelf kunt doen om je bezoek veilig en ontspannen te maken, kijk je deze video.