Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 00:00 uur geopend
gezin kijkt naar giraffen

Praktische informatie voor dagbezoekers

Diergaarde Blijdorp iedere dag geopend tussen 09:00 - 17:00 uur. Om ervoor te zorgen dat jij veilig en onbezorgd kunt genieten van de dieren in een natuurlijke omgeving, hebben wij verschillende maatregelen genomen. Zo heb je alleen toegang op vertoon van een geldig entreebewijs én een entreetijd-reservering (tijdslot).

TICKETS EN TIJDSLOT RESERVERINGEN


PLAN JE BEZOEK EN GA VOORBEREID OP STAP

Laatst gewijzigd op 5 juni 09:00 uur

Tickets en tijdslot reserveren

Het is nu mogelijk om via de website een tijdslot te reserveren voor een bezoek in de periode 3 t/m 31 juli 2020. Het is niet mogelijk om telefonisch of per e-mail te reserveren. Neem je entreebewijs én de tijdslot-reservering mee naar de Diergaarde. Beide worden gescand bij binnenkomst en het verlaten van de dierentuin. Zo weten wij hoeveel mensen aanwezig zijn.

Ik ben al het bezit van een regulier ticket of een actie ticket van Kruidvat, Jumbo of ANWB. Is dit ticket nog geldig?

Diergaarde Blijdorp heeft de geldigheid van jouw actieticket verlengd t/m 31 december 2020. Kies in de ticketshop voor de optie: ‘Alleen tijdslot’ voor het reserveren van een tijdslot.

Zijn er kassa’s geopend?

Nee, de reguliere kassa’s zijn gesloten. Bij de Oceanium-zijde (Blijdorplaan 8) is een abonnementenkassa geopend voor onderstaande administratieve handelingen:

  • Aanschaffen, verlengen of wijzigen van een abonnement
  • Aanmaken van een pasje
  • Verzilveren van een kortingsbon
  • Scannen van voordeelpassen (Rotterdampas, Ooievaarspas, Dordtpas)

Let op: ook bezoekers die nog een administratieve handeling moeten laten verrichten, moeten vooraf een tijdslot reserveren voor de abonnementenkassa op onze website. Houd er rekening mee dat dit enige tijd kost. Kies bij het maken van de tijdslot reservering voor de optie: ‘Tijdslot kassa + entree’.

Bestelproces dagtickets stap voor stap

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik ben lid van de Vereniging Vrienden van Blijdorp en wil graag mijn jaarlijkse twee vrijkaarten gebruiken. Kan dat?

Dat is mogelijk. Let op: ook voor deze bezoekers moet een tijdslot reservering gemaakt worden. Je dient gebruik te maken van de entree aan de Oceanium-zijde.

Ik ben partner van Diergaarde Blijdorp en heb een VIP-pas, hoe kan ik een bezoek plannen?

Een VIP-pas houder kan een tijdslot reserveren via MijnAbonnement. Eventuele bijbehorende vrijkaarten voor relaties kunnen ook weer gebruikt worden. Ook uw relaties zullen hiervoor een tijdslot moeten reserveren via de website. Voor vragen, neem contact op met de afdeling Strategische Partnerschappen >

Ik heb een NVD-pas of Club van Elf pas, kan ik die gebruiken?

NVD- en CVE-(studie)passen zijn, conform afspraken binnen de branche, vanaf 1 juli weer te benutten in combinatie met onze tijdreservering.  Dit geldt ook voor abonnementhouders van andere NVD-dierentuinen en (Club van Elf) attractieparken. Houd onze site in de gaten om te zien wanneer wij ook voor de maand juli het maken van reserveringen openstellen.

Ik wil graag een abonnement afsluiten. Hoe werkt dat?

Met een jaar-abonnement zie je de jonge Blijdorp-dieren opgroeien en kun je langskomen zo vaak je maar wilt! Je bent 365 dagen welkom om op avontuur te gaan. Met de aanschaf van je abonnement draag je een steentje bij aan het welzijn van onze dieren én aan natuurbehoudsprojecten voor het beschermen van hun natuurlijke omgeving. Om een abonnement af te sluiten, klik je hier.

Na aanschaf heb je direct toegang tot Mijn Abonnement. Hier kan je direct een tijdslot-reservering maken om je abonnementpas op te halen. Dit is uitsluitend mogelijk bij de abonnementenkassa aan de Oceanium-zijde (Blijdorplaan 8). Hier wordt je pas voorzien van een foto. Zorg dat er minimaal een kwartier tussen het afhalen van de pas zit en de tijdslot reservering.

Ik wil graag een abonnement afsluiten met mijn Rotterdampas, wat moet ik hiervoor doen?

Wil je een abonnement afsluiten met je RotterdamPas? Ook dan moet je een tijd bij de kassa reserveren. Dit kan via: abonnementen.blijdorp.nl/. Kies hierbij voor ‘Tickets reserveren zonder in te loggen’.

Veiligheid

Wat doen wij en wat kun je zelf doen om veilig en ontspannen van onze prachtige natuur te genieten? Bekijk de video.

Uiteraard gelden bij ons alle landelijke maatregelen zoals afgekondigd door het RIVM:

  • Heb je een kwetsbare gezondheid of heb je last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Stel je bezoek uit en blijf thuis. Dit geldt ook voor de mensen met wie je een bezoek wilt brengen aan Blijdorp.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen en was je handen regelmatig.
  • Houd 1,5 meter (1 gorilla) afstand van anderen.