Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Overig nieuws
7 december 2017

Diergaarde Blijdorp en Albeda slaan handen ineen voor realisatie leerwerkplaats

Diergaarde Blijdorp en Albeda hebben een intentieverklaring getekend voor een strategische samenwerking. Met deze intensieve samenwerking willen partijen een constructieve bijdrage leveren aan het versterken en realiseren van de onderwijsdoelstellingen van Albeda gericht op het inspirerend en effectief opleiden van studenten voor de regionale arbeidsmarkt. Dit sluit aan bij de ambitie van Blijdorp om een hoog serviceniveau te kunnen waarborgen en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Diergaarde Blijdorp is met haar 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties in Nederland en biedt bezoekers een ontdekkingsreis langs bijzondere dieren en planten uit de hele wereld. Onderwijs en Diergaarde Blijdorp hebben veel overeenkomsten als het gaat om cultuur en uitdagingen voor de toekomst waarbij innovatie, passie en betrokkenheid heel belangrijk zijn.
Vanuit de gezamenlijke ambitie wordt toegewerkt naar de realisatie van een kwalitatief hoogwaardige leerwerkplaats Diergaarde Blijdorp/Albeda, voor meerdere opleidingen van Albeda. In de Leerwerkplaats vindt integratie plaats tussen het onderwijs van het Albeda en de praktijk van Diergaarde Blijdorp.

“Zelf ben ik jarenlang directeur geweest van een school dus ik ken het onderwijs door en door”, zegt Erik Zevenbergen, directeur Diergaarde Blijdorp. “We zien veel kansen om studenten op een andere manier kennis en vaardigheden aan te leren. Denk alleen al aan de diverse horecagelegenheden die we hebben en de verschillende facetten die daarbij aan bod komen.” Bertho Rombout, directeur van de hospitality-opleidingen van Albeda voegt daar aan toe: “De horeca-opleidingen passen hier uitstekend in maar we zien ook mogelijkheden op het gebied van beveiliging en leisure & hospitality. Blijdorp biedt ons prachtige leerwerkplaatsen in haar restaurants, maar ook bij ontvangst en begeleiding van gasten, het optimaliseren van de gastbeleving en de facilitaire kant. Met deze samenwerking nemen we onze verantwoordelijkheid tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en in toekomstgericht opleiden van onze studenten. Gezamenlijk leveren we een mooie bijdrage aan de ontwikkeling van de werkgelegenheid in Rotterdam.”

Binnen de voorgenomen samenwerking worden ook andere opleidingen van Albeda betrokken waaronder die van het Startcollege en het College Economie & Ondernemen.