Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend

dier-adoptanten

Deze bedrijven steunen onze dierentuin en adopteerden een dier(soort) of plant.

Ze vertellen hieronder waarom zij ons op deze manier steunen.

WILT U OOK EEN DIER/PLANT ADOPTEREN?

Goudvinken /Goud

 • Downtown Brokers LLC – giraffe Kimberly
  “Diergaarde Blijdorp schept een leefklimaat voor mens en dier, van waar ook ter wereld, waarin een ieder zich thuisvoelt. Downtown Brokers LLC heeft als internationaal makelaarsbedrijf een zelfde benadering. De belangen van haar clientèle staan voorop bij aanschaf van vastgoed, waar ook ter wereld. Wij onthaasten een ieder net als Diergaarde Blijdorp. En zijn ook met al onze medewerkers volledig begaan met het wel en wee van haar clientèle. Achter de schermen wordt alles naadloos geregeld. Met dank aan Diergaarde Blijdorp voor de unieke samenwerking. Tot slot om in dierensfeer te blijven: “Visit the mouse, buy a house”.”
 • Flash Private Mobile Networks – giraffe Cristel
  Flash Private Mobile Networks, specialist in totaaloplossingen op het gebied van radiocommunicatie, schenkt Diergaarde Blijdorp een volledig digitaal communicatienetwerk. Met het nieuwe communicatienetwerk wordt 100% bereikbaarheid en daarmee veiligheid voor de medewerkers van het Rotterdamse dierenpark gegarandeerd. Als Rotterdamse organisatie draagt Flash Diergaarde Blijdorp een warm hart toe en hebben zij giraffe Cristel geadopteerd! Wat niet veel mensen weten, is dat giraffen op verschillende unieke manieren communiceren; met name door middel van infrasone communicatie op een voor mensen onhoorbaar laag geluidsniveau. Flash is blij met de adoptie van Cristel, één van de prachtige giraffen in de Rotterdamse Zoo.
 • Matrans – olifant Trong Nhi
  Matrans werkzaam in de haven voor de douane, adopteerde eerst olifant Douanita en na haar vertrek naar Praag adopteerde Matrans olifant Trong Nhi. Trong Nhi is 10 augustus 2013 bevallen van dochter Nhi Linh.
 • Prins Beheer – Zwarte neushoorn Vungu
  De heer en mevrouw Prins bv steunen Diergaarde Blijdorp al jaren trouw. Nadat zij in het verleden de dikdiks en zebra’s adopteerden, hebben zij in 2017 besloten om om Diergaarde Blijdorp nog meer te steunen. Meneer en mevrouw adopteerden zwarte neushoorn Vungu!
 • CruiseReizen.nl – zeeschildpadden
  “Wij zijn CruiseReizen.nl, specialist in het samenstellen van de perfecte cruisevakantie. Jaarlijks stellen wij voor meer dan duizenden klanten hun droomreis samen. Wij zijn graag maatschappelijk betrokken en vinden dat dit niet alleen een begrip moet zijn, maar ook moet worden toegepast in de praktijk. CruiseReizen.nl heeft gekozen voor het adopteren van twee zeeschildpadden, namelijk Kasper & Sonny. Net zoals onze zeevriendjes genieten ook onze klanten van de bijzonderheden van de oceaan en zee. Wij zijn erg trots om samen te werken met Diergaarde Blijdorp en zo ons steentje bij te kunnen dragen aan de maatschappij. Onze zwemmende vriendjes in de oceaan kunnen alle hulp en steun erg goed gebruiken!”

Zilvermeeuwen / Zilver

 • eKibo – ringstaartmaki’s
 • Forest Metal Group – Penseelzwijntjes
  Forest Metal Group is gespecialiseerd in het verwerken van non-ferro metalen tot direct inzetbare en waardevolle materialen voor de wereldwijde basisindustrie. “Voor ons gaat de recycling van non-ferro metalen verder dan slechts het verzamelen en verplaatsen van metaal. De natuur, waar materialen van oorsprong al worden hergebruikt, is ons voorbeeld. Zoals herfstbladeren een voedingsbodem zijn voor het volgende seizoen, is het schroot van vandaag de nieuwe grondstof voor de toekomst.”
 • Gom Hospitality – Zeeschildpadden
  Gom Hospitality zorgt voor de schoonmaakwerkzaamheden voor nagenoeg alle publieksruimten in de Diergaarde. Zij steunen zij met de adoptie van de zeeschildpadden onze dierentuin.

Koperwieken / Brons

 • Atelier Helder – zeearend 
  “Diergaarde Blijdorp hoort bij Rotterdam. En Atelier Helder wil als jonge Rotterdamse onderneming graag maatschappelijk verantwoordelijkheid nemen. Dus het is mooi, dat ook een klein bedrijf kan bijdragen aan het voortbestaan van de dierentuin. Atelier Helder is graag scherp en helder over de (on)mogelijkheden van ICT. Daarom hebben wij de zeearend geadopteerd.”
 • Biebelke Beheer BV – maraboes
  “Vanaf jonge leeftijd ben ik al geboeid door de vogelwereld. Later kwam daar nog de passie voor Zuid-Afrika bij. Derhalve was het een voor de hand liggende keus om met mijn bedrijf een vogel te adopteren die in Zuid-Afrika voorkomt. Na wikken en wegen kwam ik uit bij de maraboes. Zij vervullen een belangrijke taak in de Afrikaanse natuur en zijn heel succesvol in Diergaarde Blijdorp. Daarom steunen we deze dierentuin.”
 • Bonn & Mees Drijvende Bokken bv – Mhorrgazellen
  Bonn & Mees Drijvende Bokken BV is met 125 jaar ervaring de oudste, nog operationele exploitant van drijvende bokken in Rotterdam.
 • Cargorilla is een allround logistieke dienstverlener voor geheel Europa en ver daarbuiten. Gespecialiseerd in wegtransport, lucht-, zeevracht en koeriersdiensten. “Wij hanteren de typische Twentse stijl van werken en hebben dienstbaarheid, betrouwbaarheid en nuchterheid hoog in ons vaandel staan. Daarnaast vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijke pijler en hierin spelen bij ons People, Planet en Profit een centrale rol. Wij steunen Diergaarde Blijdorp door hun met het transport van dieren van en naar andere dierentuinen over de gehele planeet te helpen dit op de meest diervriendelijke en milieubewuste wijze te realiseren.”
 • Dick Klok Cultuurtechniek – Visaya wrattenzwijnen
  Dick Klok Cultuurtechniek is een onderneming die specialistische werkzaamheden verricht op gebied van aanleg & onderhoud van sportvelden, openbaar groen, transport, grondverzet & agrarisch loonwerk. Zij zochten een diersoort bij wie graven in het bloed zit en adopteerden de eerste jaren de Kaapse grondeekhoorns. Recent zijn zij overgestapt op de Visaya-wrattenzwijnen
 • Eneco – ezelspinguïns
 • Fachjan Project Plans – Calliandra 
  “Fachjan Project Plants, een Westlands familiebedrijf, is wereldwijd actief op het gebied van de import en export van tropische planten. Om dan zo dicht bij de eigen deur te mogen samenwerken met Diergaarde Blijdorp zorgt ervoor, dat het tropische gevoel ook in de eigen regio en daarbuiten tot leven komt.De Calliandra is een mooi voorbeeld: een uitbundig bloeiende boom, geliefd bij de vele vlinders in de Amazonica en ongetwijfeld ook bij de vele bezoekers aan deze prachtige biotoop.”
 • Hermans Techniglaz BV– kamelen 
  “Hermans Techniek Energy BV en Hermans Techniglaz BV focussen zich op allerlei producten voor een duurzame toekomst. De sponsoring van de dierentuin van Rotterdam past volledig binnen de filosofie van het bedrijf. Dieren hebben namelijk een inventieve klimaatregeling, waar gebouwen een voorbeeld aan nemen. Zonder fossiele brandstoffen te gebruiken kunnen dieren namelijk het hele jaar door in comfort leven. Een ijsbeer met een duurzame isolatielaag, een kameel met een waterreservoir en er zijn ook dieren die gebruik maken van de zon voor energie. In de gebouwde omgeving kunnen dezelfde effecten bereikt worden met het gebruik van restwarmte, zonne-energie en koude- en warmte isolatie met behulp van voorgeïsoleerde leidingen, warmtewisselaars, zonnepanelen en thermisch glas (U-waardes tot 0,23W/m2), waarbij pantserglas eveneens een isolerende werking heeft. Producten waarmee Hermans Techniek een leidende positie heeft op de Nederlandse markt en voor bepaalde sectoren ver daarbuiten.”
 • King Software – Europese oehoes
  “Sponsoring van Diergaarde Blijdorp past goed bij onze doelstelling voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: als onderneming uit de Rotterdamse regio doe je wat terug voor de samenleving. De uil is het symbool der wijsheid: de Griekse godin van de wijsheid, Pallas Athene, werd vaak afgebeeld met een uil op haar schouder om haar wijsheid te onderstrepen. De Europese oehoe is de grootste uilensoort en komt ook oorspronkelijk in Nederland voor. King Software is een van de toonaangevende producenten van Business Software in Nederland, een echte kennisfabriek. Daarom heeft King Software het symbool der wijsheid geadopteerd: de Europese oehoe.”
 • Pfister Weegtechniek B.V. – Galapagos-schildpad
  “Het verzoek tot dier-adoptie kwam eigenlijk automatisch tot stand toen Diergaarde Blijdorp ons benaderde voor de reparatie van het weegplateau nabij het olifantenkantelsysteem. Als adoptiedier heeft Pfister Weegtechniek B.V. gekozen voor de Galapagos-schildpad; een uniek dier dat alleen voorkomt op de Galapagos eilanden. Pfister – marktleider in de Benelux als leverancier van weegbruggen – zag hierin een uitstekende gelegenheid om te tonen dat de onderneming niet alleen zeer succesvol is in het zwaardere “weegwerk”, maar ook vanuit het oogpunt van duurzaam ondernemen midden in de maatschappij staat.”
 • Riede, Mol en Donkers – Moeraswallabies
 • Van der Sijde Hout – Europese Oehoe
  “Hout leveren voor de beste buitentoepassingen, waaronder bijvoorbeeld ook de dierenverblijven van Blijdorp, zijn mooie opdrachten en spreekt altijd tot de verbeelding. Daarom draagt Van der Sijde Hout Diergaarde Blijdorp al vele jaren een warm hart toe. Dit familiebedrijf uit Strijen bestaat inmiddels ruim 90 jaar en begrijpt als geen ander dat wijsheid met de jaren komt. De adoptie van de Europese Oehoe staat daarom symbool voor de opgedane wijsheid van deze houtkenners sinds 1928.”
 • Widenhorn – flamingo’s
  “Widenhorn is als echt Rotterdams familiebedrijf, met inmiddels de vierde generatie aan het roer, al sinds 1919 actief als leverancier van metaalbewerkings-bedrijven en de afgelopen 35 jaar als specialist op het gebied van productie- en productoptimalisatie voor Plaatbewerking met behulp van 3D CADCAM, Calculatie, Laserlenzen, Snijonderdelen, Lasersystemen en Gereedschappen. Ter ere van ons jubileum wilde wij een diersoort adopteren dat er in 1919 ook al was en net als ons bedrijf alle stormen van de tijd en veranderingen in de dierentuin heeft doorstaan!”

Ook deze bedrijven steunen onze dierentuin:

 • Havenbedrijf Rotterdam
  Havenbedrijf Rotterdam steunt Diergaarde Blijdorp al jaren met de adoptie van zeeleeuw Billy. In 2017 hebben zij besloten geen dier meer te adopteren maar bij te dragen aan educatie in de Diergaarde.
 • SEW Eurodrive – ADVIA Centaur CP
  “SEW Eurodrive – gespecialiseerd in aandrijfautomatisering – schenkt ieder jaar aan een goed doel een eindejaarsgeschenk. In 2013 was de eer aan Diergaarde Blijdorp. Mede dankzij deze gift kon de Diergaarde de ADVIA Centaur CP aanschaffen. Met dit medisch apparaat kan onze dierenarts onder andere het zwangerschapshormoon progesteron in het bloed van onze olifanten meten waardoor we eventuele complicaties bij de geboorte kunnen voorkomen.”
 • Siemens Healthcare Diagnostics – ADVIA Centaur CP onderhoudscontract
  Siemens Healthcare Diagnostic – de leverancier van de ADVIA Centaur CP – wilde ook graag bijdragen en heeft ons een onderhoudscontract voor 5 jaar geschonken! . General Manager Jan Rothuizen van Siemens Healthcare Diagnostics. “In samenwerking met Diergaarde Blijdorp hebben we vast kunnen stellen dat deze belangrijke test ook bij olifanten betrouwbaar toegepast kan worden. We zijn blij en ook wel trots dat we dat we Diergaarde Blijdorp met dit belangrijke onderzoek kunnen steunen.”
 • RET
 • ProRail
 • Maersk Line
 • Politie Rijnmond
 • frigocare
 • Schiphol
 • Hoogendijk
 • Eurofrigo B.V.
 • Kwekerij Roest
 • J. Noordermeer
 • Hillfresh
 • Safe & Care en DMO
 • Knotploeg Hoekse Waard
 • Fruitpers centrale Breda
 • NVWA en algemene inspectie dienst douane
 • Nolina Kwekerijen B.V.
 • Leo van der Harg B.V.
 • BM Roses
 • Plantenkwekerij Valstar B.V.
 • Pligt Professionals