Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Bijzondere ontmoetingen

in de best bezochte dierentuin van Nederland

Al jaren is Diergaarde Blijdorp de best bezochte dierentuin van Nederland. Vaak worden we gezien als een van Europa’s mooiste dierentuinen. Dus zin in een dagje uit? Bezoek onze dierentuin en ga op ontdekkingsreis door vele (overdekte) werelddelen. Onderweg ontmoet je de bijzondere inwoners van deze continenten.

Duik in het Oceanium

In het overdekte waterwerelddeel Oceanium maak je een reis over de zeebodem en langs kustgebieden. Laat je omringen door snelle haaien en nieuwsgierige zeeschildpadden, speelse zeeleeuwen, parmantige pinguïns, zwevende roggen en nog veel meer kust- en oceaanbewoners…
Mensen in Haaientunnel kijken naar rog

Maki een rondje Madagaskar?

In het Oceanium kun je ook een uitstapje maken naar Madagaskar, het leefgebied van de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Ze scharrelen, klimmen, klauteren en bekijken jou. En natuurlijk kun jij hen bewonderen…

Beleef de Amazone

Bezoek ook het mooiste en grootste vlinderparadijs van Europa. Geniet van tropische temperaturen, heerlijk geurende bloemen, duizenden kleurrijke Zuid-Amerikaanse vlinders. Ook  ontmoet je de indrukwekkende anaconda, piranha’s…
Vlinders in het overdekte vlinderparadijs Amazonica

Oog in oog met tijgers

In het Aziatische gebied van onze dierentuin kun je zomaar, veilig achter glas, oog in oog komen met de Sumatraanse tijgers.

Slenter daarna over de vlonders door moerassen en langs het bamboe. Kijk uit voor de rondsluipende Amoerpanter… 😉 Rust uit in duizend-en-een-nacht-sfeer in restaurant Poort van Azië  in het hart van onze dierentuin. Genieten hier met uitzicht op de olifanten en leeuwen. Een dag vol bijzondere ontmoetingen!

 

Struinen over de savanne

In werelddeel Afrika wandel je via een vlonderpad over de savanne waar je op ooghoogte komt met deze prachtige dieren. Vanuit de Boabab-boom heb je een prachtig uitzicht over de hele savanne. Bezoek daarna door de Krokodillenrivier als je durft …
Afrika- Savanne met giraffen en koedoes Baobab- boom

Nieuwe inwoners: gelada’s (grazende apen)

Sinds september 2018 zijn er nieuwe bewoners te zien. Het is een familiegroep gelada’s, expressieve apen uit Ethiopië. Blijdorp is de enige tuin in Nederland waar deze bijzondere apen zijn te bewonderen. een gelada is de enige apensoort die gras eet. Het nieuwe geladaverblijf (een rijksmonument) werd half oktober 2018 officieel geopend.
geladaman publiek Diergaarde Blijdorp

Bokito en zijn familie

Bokito is van een slungelige puber uitgegroeid tot een gespierde en evenwichtige zilverrug. Hij is een echte familieman die het leuk vindt om met de kleintjes te spelen. Bokito zorgt dat er rust en harmonie in de groep heerst. Hij leidt een harem van drie vrouwtjes en vier jongen.
gorilla Bokito en zijn familie op het groene eiland

Ontmoet de okapi’s

De okapi’s zijn weer terug in Diergaarde Blijdorp. Deze zeldzame bosgiraffen wonen in een nieuw onderkomen: een stukje Centraal-Afrikaans regenwoud. Ze leven hier samen met diverse Afrikaanse vogelsoorten te midden van planten uit hun natuurlijke leefgebied.

okapi achter struik

Gewaardeerd door bezoekers

Blijdorp ontvangt regelmatig mooie awards. Dit zijn goede graadmeters voor de waardering voor Diergaarde Blijdorp door dieren(tuin)-liefhebbers, het bedrijfsleven en bezoekers.

  • Zilveren ANWB-award voor ‘Leukste Dagje Uit van Nederland’ in 2020
  • TripAdvisor: Jaarlijks ontvangen wij het Certificaat van uitmuntendheid
  • ZooSite Award ‘Mooiste dierentuin van de Benelux 2018’ (ook in 2016 & 2017 ontvingen we deze award).
  • Blijdorp in 2020 ontving de MEETINGS-award voor ‘Beste Evenementenlocatie 2019’.
  • Diamond Themepark Award ‘Beste attractiepark-restaurant van België & Nederland 2018’ voor restaurant Terraszaal. In 2017 won restaurant de Poort van Azië deze award.
  • Zoosite Award ‘Leukste Geboorte van een Zoogdier’ voor de geboorte van zwarte neushoorn Mara (december 2017).
  • Diamond Themepark Award voor ‘Mooiste geboorte van België & Nederland’ voor de geboorte van Indisch neushoorntje Karuna.
  • Diergaarde Blijdorp stond in 2017 in de top 3 Beste & Populairste Websites van het Jaar!