Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Bijzondere ontmoetingen

in het Leukste Uitje van Nederland

Koop hier je tickets

In 2022 is Diergaarde Blijdorp uitgeroepen tot Hét Leukste Uitje van Nederland. Daarnaast zijn we al jarenlang de best bezochte dierentuin van Nederland. Dus zoek je een leuk dagje uit? Bezoek onze dierentuin en ga op ontdekkingsreis door vele (overdekte) werelddelen. Onderweg ontmoet je de bijzondere inwoners van deze continenten.

Struinen over de savanne

Afrika- Savanne met giraffen en koedoes Baobab- boom
In werelddeel Afrika wandel je via een vlonderpad over de savanne waar je op ooghoogte komt met deze prachtige dieren. Vanuit de Boabab-boom heb je een prachtig uitzicht over de hele savanne. Bezoek daarna door de Krokodillenrivier als je durft…

Bokito en zijn familie


Bokito is van een slungelige puber uitgegroeid tot een gespierde en evenwichtige zilverrug. Hij is een echte familieman die het leuk vindt om met de kleintjes te spelen. Bokito zorgt dat er rust en harmonie in de groep heerst. Hij leidt een harem van drie vrouwtjes en vier jongen.

Ontmoet de okapi’s

okapi achter struik
De okapi’s zijn zeldzame bosgiraffen en wonen in Blijdorp in een stukje Centraal-Afrikaans regenwoud. Ze leven hier samen met diverse Afrikaanse vogelsoorten te midden van planten uit hun natuurlijke leefgebied.

Oog in oog met tijgers


In het Aziatische gebied van onze dierentuin kun je zomaar, veilig achter glas, oog in oog komen met de Sumatraanse tijgers.

Slenter daarna over de vlonders door moerassen en langs het bamboe. Kijk uit voor de rondsluipende Amoerpanter… 😉 Rust uit in duizend-en-een-nacht-sfeer in restaurant Poort van Azië  in het hart van onze dierentuin. Genieten hier met uitzicht op de olifanten en leeuwen. Een dag vol bijzondere ontmoetingen!

Beleef de Amazone

Vlinders in het overdekte vlinderparadijs Amazonica
Bezoek ook het mooiste en grootste vlinderparadijs van Europa. Geniet van tropische temperaturen, heerlijk geurende bloemen, duizenden kleurrijke Zuid-Amerikaanse vlinders. Ook  ontmoet je de indrukwekkende anaconda, piranha’s…

Duik in het Oceanium

Mensen in Haaientunnel kijken naar rog
In het overdekte waterwerelddeel Oceanium maak je een reis over de zeebodem en langs kustgebieden. Laat je omringen door snelle haaien en nieuwsgierige zeeschildpadden, speelse zeeleeuwen, parmantige pinguïns, zwevende roggen en nog veel meer kust- en oceaanbewoners…

Gewaardeerd door bezoekers

Blijdorp ontvangt regelmatig mooie awards. Dit zijn goede graadmeters voor de waardering voor Diergaarde Blijdorp door dieren(tuin)-liefhebbers, het bedrijfsleven en bezoekers.

  • Gouden ANWB-award voor ‘Leukste Dagje Uit van Nederland’ in 2022, zilver in 2021 & 2020
  • TripAdvisor: Jaarlijks ontvangen wij het Certificaat van uitmuntendheid
  • ZooSite Award ‘Mooiste dierentuin van de Benelux’ (2018, 2016 & 2017).
  • Diamond Themepark Award ‘Beste attractiepark-restaurant van België & Nederland 2018’ voor restaurant Terraszaal. In 2017 won restaurant onze Poort van Azië deze award.