Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Bijzondere ontmoetingen

Ga deze zomervakantie op ontdekkingsreis door vele (overdekte) werelddelen. Onderweg ontmoet je de bijzondere inwoners van deze continenten. Diergaarde Blijdorp is een van Europa's mooiste dierentuinen.

Eindelijk zomervakantie, wat ga jij doen?

Beleef Blijdorp deze zomer!

Wandel eens door het leefgebied van de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Ze scharrelen, klimmen, klauteren en bekijken ze jou. En kun jij hen bewonderen… Een dag vol bijzondere ontmoetingen!

zomervakantie-TIP

Doe mee met de ‘Vogel het Uit’-speurtocht en word een echte vogelaar! Neem het vrolijke speurtochtboekje gratis mee bij de entree.

Struinen over de savanne

Afrika- Savanne met giraffen en koedoes Baobab- boom Ga op ontdekkingsreis door Afrika. Wandel  via een vlonderpad over de savanne waar je op ooghoogte komt met deze prachtige dieren. Vanuit de Boabab-boom heb je een prachtig uitzicht over de hele savanne. Bezoek daarna door de Krokodillenrivier als je durft …

Nieuwe inwoners: gelada’s (grazende apen)

geladaman publiek Diergaarde Blijdorp
Sinds september 2018 zijn er nieuwe bewoners te zien. Het is een familiegroep gelada’s, expressieve apen uit Ethiopië. Blijdorp is de enige tuin in Nederland waar deze bijzondere apen zijn te bewonderen. een gelada is de enige apensoort die gras eet. Het nieuwe geladaverblijf (een rijksmonument) werd half oktober 2018 officieel geopend.

Bokito en zijn familie

gorilla Bokito en zijn familie op het groene eiland
Bokito is van een slungelige puber uitgegroeid tot een gespierde en evenwichtige zilverrug. Hij is een echte familieman die het leuk vindt om met de kleintjes te spelen. Bokito zorgt dat er rust en harmonie in de groep heerst. Hij leidt een harem van drie vrouwtjes en vier jongen.

Ontmoet de okapi’s

okapi achter struik

De okapi’s zijn weer terug in Diergaarde Blijdorp. Deze zeldzame bosgiraffen wonen in een nieuw onderkomen: een stukje Centraal-Afrikaans regenwoud. Ze leven hier samen met diverse Afrikaanse vogelsoorten te midden van planten uit hun natuurlijke leefgebied.

Ontdek Azië

olifant met jong olifanten met publiek
Slenter over de vlonders door moerassen en langs het bamboe. Kijk uit voor de rondsluipende Amoerpanter, de grote familie olifanten en kom oog in oog met de tijgers… Rust lekker uit in restaurant  Poort van Azië in duizend-en-een-nacht-sfeer met uitzicht op de olifanten en leeuwen.

Duik in het Oceanium

Mensen in Haaientunnel kijken naar rogIn het overdekte waterwerelddeel Oceanium maak je een reis over de zeebodem en langs kustgebieden. Laat je omringen door snelle haaien en nieuwsgierige zeeschildpadden, speelse zeeleeuwen, parmantige pinguïns, zwevende roggen en nog veel meer kust- en oceaanbewoners…

Beleef de Amazone

Vlinders in het overdekte vlinderparadijs Amazonica
Bezoek ook het mooiste en grootste vlinderparadijs van Europa. Geniet van tropische temperaturen, heerlijk geurende bloemen, duizenden kleurrijke Zuid-Amerikaanse vlinders. Ook  ontmoet je de indrukwekkende anaconda, piranha’s…

Gewaardeerd door bezoekers

Blijdorp ontvangt regelmatig mooie awards. Dit zijn goede graadmeters voor de waardering voor Diergaarde Blijdorp door dieren(tuin)-liefhebbers, het bedrijfsleven en bezoekers.

  • TripAdvisor: Jaarlijks ontvangen wij het Certificaat van uitmuntendheid
  • ZooSite Award ‘Mooiste dierentuin van de Benelux 2018’ (ook in 2016 & 2017 ontvingen we deze award).
  • Bronzen ANWB-award voor ‘Leukste Dagje Uit van Nederland’ in 2017 & 2018.
  • Zoosite Award ‘Leukste Geboorte van een Zoogdier’ voor de geboorte van zwarte neushoorn Mara (december 2017).
  • Diamond Themepark Award ‘Beste attractiepark-restaurant van België & Nederland 2018’ voor restaurant Terraszaal. In 2017 won restaurant de Poort van Azië deze award.
  • Diamond Themepark Award voor ‘Mooiste geboorte van België & Nederland’ voor de geboorte van Indisch neushoorntje Karuna.
  • Diergaarde Blijdorp stond in 2017 in de top 3 Beste & Populairste Websites van het Jaar! 
  • Blijdorp in 2016 door lezers van het vakblad MEETINGS uitgeroepen tot ‘Beste Evenementenlocatie’.