Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Blijdorp in vogelvlucht

Diergaarde Blijdorp is een van Europa's mooiste dierentuinen. Het hele jaar kun je op ontdekkingsreis door vele (overdekte) werelddelen. Onderweg ontmoet je de bijzondere inwoners van deze continenten. Een dag vol bijzondere ontmoetingen...

Struinen over de savanne

Afrika- Savanne met giraffen en koedoes Baobab- boom de UI Mei 2010 girafGa op ontdekkingsreis door Afrika via een vlonderpad over de savanne waar je op ooghoogte komt met deze prachtige dieren. Vanuit de Boabab-boom heb je een prachtig uitzicht over de hele savanne. Wandel daarna door de Krokodillenrivier als je durft …

Nieuwe inwoners: gelada’s (grazende apen)

geladaman publiek Diergaarde Blijdorp
Sinds september 2018 zijn er nieuwe bewoners te zien: een familiegroep gelada’s, expressieve apen uit Ethiopië. Blijdorp is de enige tuin in Nederland waar deze bijzondere apen zijn te bewonderen. Het is de enige apensoort die gras eet. Hun nieuwe verblijf (een rijksmonument) werd half oktober 2018 officieel geopend.

Bokito en zijn familie


Bokito is van een slungelige puber uitgegroeid tot een gespierde en evenwichtige zilverrug. Hij is een echte familieman die het leuk vindt om met de kleintjes te spelen. Ook zorgt hij dat er rust en harmonie in de groep heerst. Bokito leidt een harem van drie vrouwtjes, vijf jongen en adoptiezoon Nasibu.

Ontmoet de okapi’s


De okapi’s (zeldzame bosgiraffen) zijn weer terug in Diergaarde Blijdorp in een nieuw onderkomen: een stukje Centraal-Afrikaans regenwoud. In 2017 werden twee okapi’s in dit nieuwe verblijf geboren. Ze leven hier samen met diverse Afrikaanse vogelsoorten te midden van planten uit hun natuurlijke leefgebied.

Ontdek Azië

olifant met jong olifanten met publiek zomer 2012
Slenter over de vlonders door moerassen en bossen en waan je in de Aziatische jungle. Kijk uit voor de rondsluipende Amoerpanter, de grote familie olifanten en kom oog in oog met de tijgers… Rust lekker uit in restaurant  Poort van Azië in duizend-en-een-nacht-sfeer met uitzicht op de olifanten en leeuwen.

Duik in het Oceanium

blijdorptunnel rog evanlaer GROOTIn het overdekte waterwerelddeel Oceanium maak je een reis over de zeebodem en langs kustgebieden. Laat je omringen door snelle haaien en nieuwsgierige zeeschildpadden of sta oog in oog met de speelse zeeleeuwen, parmantige pinguïns, zwevende roggen en nog veel meer kust- en oceaanbewoners…

Beleef de Amazone

Amazonica nieuw met vlinders2
Het mooiste en grootste vlinderparadijs van Europa vind je in Diergaarde Blijdorp. Tropische temperaturen, heerlijk geurende bloemen, duizenden kleurrijke Zuid-Amerikaanse vlinders, indrukwekkende anaconda, piranha’s…

Gewaardeerd door bezoekers

Blijdorp ontvangt regelmatig mooie awards. Het zijn goede graadmeters voor de waardering voor Diergaarde Blijdorp door dieren(tuin)-liefhebbers, het bedrijfsleven en bezoekers.

  • TripAdvisor: Jaarlijks ontvangen wij het Certificaat van uitmuntendheid
  • ZooSite Award ‘Mooiste dierentuin van de Benelux 2018’ (ook in 2016 & 2017 ontvingen we deze award).
  • Bronzen ANWB-award voor ‘Leukste Dagje Uit van Nederland’ in 2017 & 2018.
  • Zoosite Award ‘Leukste Geboorte van een Zoogdier’ voor de geboorte van zwarte neushoorn Mara (december 2017).
  • Diamond Themepark Award ‘Beste attractiepark-restaurant van België & Nederland 2018’ voor restaurant Terraszaal. (In 2017 won restaurant de Poort van Azië deze award)
  • Diamond Themepark Award ‘Mooiste geboorte van België & Nederland’ voor de geboorte van Indisch neushoorntje Karuna.
  • Diergaarde Blijdorp stond in 2017 in de top 3 Beste & Populairste Websites van het Jaar! 
  • Ook werd Blijdorp door lezers van het vakblad MEETINGS uitgeroepen tot ‘Beste Evenementenlocatie van 2016’.