Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Blijdorp in vogelvlucht

Diergaarde Blijdorp is een van Europa's mooiste dierentuinen. Het hele jaar kun je op ontdekkingsreis door vele (overdekte) werelddelen. Onderweg ontmoet je de bijzondere inwoners van deze continenten. Een dag vol bijzondere ontmoetingen...

Struinen over de savanne

Afrika- Savanne met giraffen en koedoes Baobab- boom de UI Mei 2010 girafGa op ontdekkingsreis door Afrika via een vlonderpad over de savanne waar je op ooghoogte komt met deze prachtige dieren. Vanuit de Boabab-boom heb je een prachtig uitzicht over de hele savanne. Wandel daarna door de Krokodillenrivier als je durft …

Bokito en zijn familie


Bokito is van een slungelige puber uitgegroeid tot een gespierde en evenwichtige zilverrug. Hij is een echte familieman die het leuk vindt om met de kleintjes te spelen. Ook zorgt hij dat er rust en harmonie in de groep heerst. Bokito leidt een harem van drie vrouwtjes, vijf jongen en adoptiezoon Nasibu.

Ontmoet de okapi’s


De okapi’s (zeldzame bosgiraffen) zijn weer terug in Diergaarde Blijdorp in een nieuw onderkomen: een stukje Centraal-Afrikaans regenwoud. In 2017 werd de eerste okapi in dit nieuwe verblijf geboren. Ze leven hier samen met diverse Afrikaanse vogelsoorten te midden van planten uit hun natuurlijke leefgebied.

Ontdek Azië

olifant met jong olifanten met publiek zomer 2012
Slenter over de vlonders door moerassen en bossen en waan je in de Aziatische jungle. Kijk uit voor de rondsluipende Amoerpanter, de grote familie olifanten en kom oog in oog met de tijgers… Rust lekker uit in restaurant  Poort van Azië in duizend-en-een-nacht-sfeer met uitzicht op de olifanten en leeuwen.

Duik in het Oceanium

blijdorptunnel rog evanlaer GROOTIn het overdekte waterwerelddeel Oceanium maak je een reis over de zeebodem en langs kustgebieden. Laat je omringen door snelle haaien en nieuwsgierige zeeschildpadden of sta oog in oog met de speelse zeeleeuwen, parmantige pinguïns, zwevende roggen en nog veel meer kust- en oceaanbewoners…

Beleef de Amazone

Amazonica nieuw met vlinders2
Het mooiste en grootste vlinderparadijs van Europa vind je in Diergaarde Blijdorp. Tropische temperaturen, heerlijk geurende bloemen, duizenden kleurrijke Zuid-Amerikaanse vlinders, indrukwekkende anaconda, piranha’s…

Gewaardeerd door bezoekers

Blijdorp ontving dit jaar een aantal awards. Het zijn mooie graadmeters voor de waardering voor Diergaarde Blijdorp door dieren(tuin)-liefhebbers, het bedrijfsleven en bezoekers.

  • Twee ZooSite Awards. Een voor ‘Mooiste dierentuin van de Benelux’, die we ook al in 2016 mocht ontvangen. En een award voor ‘Leukste Geboorte in een EAZA-dierentuin’ voor de geboorte van Maleise tapir Penang (aug. 2016).
  • Twee Diamond Themepark Awards: Restaurant ‘Poort van Azië’ is uitgeroepen tot ‘Beste attractiepark-restaurant van België & Nederland’ en het okapiverblijf als ‘Mooiste dierenverblijf van Nederland’.
  • Verder kreeg Blijdorp de ANWB-award voor de landelijke top drie van ‘Leukste Dagje Uit’.
  • Ook werd Blijdorp door lezers van het vakblad MEETINGS uitgeroepen tot ‘Beste Evenementenlocatie van het Jaar’.