Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 21:00 uur geopend
gezin kijkt naar giraffen
Overig nieuws
8 mei 2020

BLIJDORP GAAT WEER OPEN OP 20 MEI

Diergaarde Blijdorp gaat gefaseerd open. Vanaf 20 mei is de Diergaarde met beperkte aantallen en openingstijden toegankelijk voor abonnementhouders op vertoon van een tijdslot reservering. 

GEFASEERDE OPENING START MET ABONNEMENTHOUDERS.

MEER INFORMATIE & VEELGESTELDE VRAGEN HEROPENING

LET OP: RESERVEREN VAN EEN ENTREETIJD VERPLICHT. Voor dagtickets volgt info z.s.m. Abonnementhouders: klik hier

De instructie van de overheid is veranderd van ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ naar ‘vermijd drukte’. Dat laatste is in Diergaarde Blijdorp goed mogelijk met alle maatregelen die zijn genomen, waardoor mensen weer een leuk en leerzaam dagje uit kunnen beleven in de natuur. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met voorzitter burgemeester Aboutaleb, heeft het voorstel van Blijdorp positief beoordeeld.

Blijdorp volgt natuurlijk het protocol ‘Veilig Samen Uit’ dat de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) in samenwerking met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft opgesteld. Dit protocol biedt drie garanties: anderhalve meter afstand, voldoende en heldere informatie en extra hygiënemaatregelen. Tickets voor Blijdorp kunnen alleen nog maar online worden gekocht, waarbij een aankomsttijdstip gereserveerd moet worden om drukte bij de entree te voorkomen.

Erik Zevenbergen, directeur van Diergaarde Blijdorp: “Wij zijn heel blij dat we weer kunnen opstarten. In de Top 10 van meest gemiste dagattracties tijdens Pasen stonden zeven dierentuinen, met Diergaarde Blijdorp fier aan top. We hebben maar liefst 28 hectare prachtige natuur en veel buitenruimtes. Daardoor kunnen we de mensen makkelijk spreiden en zo een veilige, leuke en leerzame dag uit creëren. We hebben daar goed over nagedacht en kijken er heel erg naar uit om bezoekers weer te inspireren en stimuleren tot liefde en zorg voor de natuur, want dát is onze missie.”

Routekaart in meerdere etappes

Aankomende zaterdag start Blijdorp al met een pilot voor de heropening met eigen medewerkers en familie (maximaal 150 personen), daarna met de eigen vrijwilligers en Vrienden van Blijdorp (maximaal 250 personen) en belangrijke relaties en partners (ook 250 personen). Zodra dit kan, volgen de abonnementhouders (oplopend tot 1.000). Als alles goed verloopt, is de eerste openingsdatum voor abonnementhouders op 20 mei. Uiteindelijk, maar dat zal zeker een aantal weken duren, kan de Diergaarde open voor dagbezoekers tot ongeveer 40% van de normale capaciteit, zo’n 5.000 mensen per dag.

Steun Blijdorp blijft nodig

De heropening van Diergaarde Blijdorp betekent niet dat het weer helemaal ‘business as usual’ zal zijn. Door de sluiting van de afgelopen maanden en de gefaseerde heropening mist de Diergaarde nog altijd een groot deel van haar inkomsten, terwijl de kosten gewoon door blijven gaan.

Blijdorp is een stichting zonder winstoogmerk. Al het geld wordt in normale tijden geïnvesteerd in renovatie van dierverblijven, educatie, onderzoek en natuurbehoud.

Op lange termijn verwachten alle dierentuinen financiële problemen als geen extra noodsteun vrijkomt. De sector heeft daarom een dringend beroep gedaan op de overheid om hierin tegemoet te komen. Particulieren en bedrijven kunnen de Diergaarde steunen door het kopen van een entreebewijs, een abonnement, de adoptie van een dier of een algemene financiële bijdrage.

STEUN ONS & KOOP ALVAST EEN ENTREEKAARTJE

MEER INFORMATIE & VEELGESTELDE VRAGEN HEROPENING