Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend
Europese flamingo

Rotterdam Pride

Ook Blijdorp wil bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen zich welkom en veilig mag voelen in onze mooie stad. Ongeacht seksuele geaardheid, genderidentiteit, leeftijd, culturele achtergrond, religie, lichaamskleur of lichaamsvorm. Als partner van Rotterdam Pride organiseert Blijdorp tijdens de Pride Week van 18 t/m 27 september 2020 diverse activiteiten in de Diergaarde. Aan de hand van voorbeelden uit het dierenrijk laten we je zien dat seksuele diversiteit niet alleen natuurlijk, maar ook belangrijk en voordelig is.

Blijdorp College – Homoseksualiteit in het dierenrijk – ZOO natuurlijk!

VOL

In een interactief college laat bioloog Dennis Vink zien dat seksuele diversiteit in het dierenrijk niet alleen heel natuurlijk, maar ook belangrijk is. Ook gaat hij dieper in op de verschillende theorieën die onder biologen bestaan om homoseksualiteit bij zowel dier als mens te verklaren in het licht van evolutie. Wil jij erbij zijn? Reserveer dan snel een plekje!

  • Datum: zaterdag 19 september
  • Tijd: 14:30 – 15:30 uur
  • Prijs: € 2,50 – de opbrengst gaat naar het natuurbehoudproject voor Aziatische olifanten
  • Let op: exclusief entreebewijs (ticket of abonnementspas) en tijdslotreservering.
  • Leeftijd: vanaf 12 jaar
  • Locatie: EAUditorium, Diergaarde Blijdorp
  • Reserveren: verplicht

Regenboogroute

Om Rotterdam Pride te vieren, hebben we dit jaar een 🌈 Regenboogroute uitgezet in Blijdorp met 15 interessante weetjes over seksuele diversiteit uit de dierenwereld.  Deze vind je bij de verblijven. Wil jij de route volgen? Neem gratis de regenboog-plattegrond mee bij de kaartcontrole, volg de hoofdroute en speur alle weetjes op in de dierentuin! Let op: houd ook tijdens het speuren 1,5 meter (1 gorilla) afstand van elkaar.

Download hier alvast de pride plattegrond>


We verzoeken deelnemers vriendelijk om bij twijfel over de fysieke toestand contact met ons op te nemen en af te zien van deelname aan de rondleiding. In het bijzonder bij griep, verkoudheid, keelpijn, hoesten, niezen en/of koorts. Restitutie is niet mogelijk. Wanneer de rondleiding niet doorgaat worden deelnemers benaderd door Diergaarde Blijdorp