Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
publiek / bezoekers bij het buiten verblijf van de olifanten

Rondleidingen: ontdek meer

Ontdek meer over Diergaarde Blijdorp met een rondleiding! Blijdorp heeft enthousiaste en deskundige gidsen die je veel kunnen vertellen over de dieren, de verzorging, de geschiedenis en over wat er achter de schermen gebeurt. Met de gids bezoek je ook enkele plekjes die je als bezoeker nooit te zien krijgt. Nieuwsgierig? Geef je dan op voor een rondleiding, alleen of met een groep.

Reserveren

Gezins- of familiefeestrondleiding

Ideaal voor een gezin, al dan niet met kinderen vanaf 5 jaar. Of een verrassend onderdeel van een familiefeest. De gidsen begeleiden jullie langs interessante plekjes en laten zien wat er allemaal komt kijken bij de dierverzorging.

Verzorgingsrondleiding

Maak kennis met de veelzijdigheid van een moderne dierentuin. Deze rondleiding is speciaal voor volwassen die meer willen weten over zaken zoals dierendieet, geneeskundige zorg, inrichting van verblijven en voortplantingsperikelen. Daarnaast maak je tijdens deze rondleiding kennis met onze botanische kant met een kijkje achter de schermen in de kassen en zal je langs gaan bij een van onze stallen. Ook de nieuwste ontwikkelingen binnen Blijdorp komen aan de orde tijdens de verzorgingsrondleiding.

Oceanium-rondleiding

Een rondleiding voor volwassenen in het Oceanium. Wat komt er allemaal bij kijken om dit waterwerelddeel in stand te houden? Bezoek onder andere de indrukwekkende filterinstallaties die de 7 miljoen liter zout water in het Oceanium filteren. Tijdens deze rondleiding ontdek je meer over het Oceanium met een bezoek aan verschillende aquaria van bovenaf.

RESERVEREN

Blinden-rondleiding

Voor visueel gehandicapten wordt zowel individueel als in kleine groepjes het dierenleven zo ‘zichtbaar’ mogelijk gemaakt door gebruik van de tastzin. Bel voor meer informatie en aanvragen naar: 0900-1857 (geen extra kosten). Minstens 2 weken van tevoren aanvragen, maximale groepsgrootte 4 personen (incl. begeleiding).


Kinderfeestje met rondleiding

Dierenliefhebbers en nieuwsgierige aagjes worden op hun wenken bediend tijdens onze kinderfeestjes. Leer van alles over onze dieren en met een rondleiding en laat je mee nemen naar de meest bijzondere plekken in de dierentuin.

Klik hier voor meer informatie en boekingen


€ 3,95 voor natuurbehoud!

De rondleidingen zijn alleen mogelijk dankzij de enthousiaste inzet van de vrijwillige rondleiders van Blijdorp. Tijdens de rondleiding wordt ook aandacht besteed aan de vele natuurbehoudsactiviteiten van Blijdorp. Zo is de Diergaarde internationaal bekend om haar inzet voor en bijdrage aan de fok en het behoud van diersoorten die in de vrije natuur ernstig bedreigd worden. Al deze projecten kosten natuurlijk geld. Jouw steun komt daarbij zeer van pas. Daarom vragen wij naast het toegangstarief € 3,95 p.p. bij te dragen. Je betaalt deze bijdrage bij de kassa’s van Diergaarde Blijdorp.

Startpunt

Rondleidingen starten in het lesgebouw De Berg (tweede gebouw links naast de Oewanja speeltuin, voor het diensthek). De Oceanium-rondleiding start bij het Trefpunt Bass Rock (bij de ingang van het Oceanium).
Tip: Gebruik de routeplanner van de gratis Blijdorp-app. Zoek in de kaart het Startpunt via de zoekfunctie en voeg die toe aan MijnRoute.

Tijdens de zomermaanden kun je ook dagelijks terecht bij onze vrijwilligers bij de speciale informatiepunten in de dierentuin. Zij weten antwoord op je vragen en zijn op de hoogte van het laatste nieuws en leuke weetjes. Ook is er van alles te bewonderen zoals schedels en huiden.