Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 17:00 uur geopend
rondleiding van kinderen bij flamingo's

Rondleidingen

LET OP: voor onbepaalde tijd is het niet mogelijk om een rondleiding te volgen in Diergaarde Blijdorp i.v.m. corona-maatregelen
MEER INFORMATIE & VEELGESTELDE VRAGEN

Ontdek meer over Diergaarde Blijdorp met een rondleiding! Blijdorp heeft enthousiaste en deskundige gidsen die je veel kunnen vertellen de dieren, de verzorging, de geschiedenis en over wat er achter de schermen gebeurt. Met de gids bezoek je ook enkele plekjes die je als bezoeker nooit te zien krijgt. Nieuwsgierig? Geef je dan op voor een rondleiding, alleen of met een groep.

Tijdens de zomermaanden kun je ook dagelijks terecht bij onze vrijwilligers bij  de speciale informatiepunten in de dierentuin. Zij weten antwoord op je vragen en zijn op de hoogte van het laatste nieuws en leuke weetjes. Ook is er van alles te bewonderen zoals schedels en huiden.

Gezins- of familiefeestrondleiding

Ideaal voor een gezin, al dan niet met kinderen vanaf 5 jaar. Of een verrassend onderdeel van een familiefeest. De gidsen begeleiden jullie langs interessante plekjes en laten zien wat er allemaal komt kijken bij de dierverzorging. Jullie nemen onder andere een kijkje in een stal.

Historische (& Groene) rondleiding

Waar dacht Van Ravensteyn (architect) aan toen hij in 1939 Diergaarde Blijdorp ontwierp? Hij ontwierp voor het eerst in de geschiedenis één totaalplan voor dieren èn planten. Wat gebeurt er allemaal op het dienstterrein? En in die kassen die zo verscholen staan? Ontdek het tijdens de historische rondleiding.

Verzorgingsrondleiding

Voor volwassenen. Wil je meer weten over zaken zoals dierendieet, geneeskundige zorg, inrichting van verblijven en voortplantingsperikelen in onze dierentuin? Dat kan met de verzorgingsrondleiding! Op het programma van deze rondleiding voor volwassenen staan een kijkje in de dierenkliniek, het laboratorium en een stal. Ook de nieuwste ontwikkelingen binnen Blijdorp komen aan de orde.

Oceanium-rondleiding

Een rondleiding voor volwassenen in het Oceanium. Wat komt er allemaal bij kijken om dit waterwerelddeel in stand te houden? Bezoek onder andere de indrukwekkende filterinstallaties die de 7 miljoen liter zout water in het Oceanium filteren. En de haaientunnel is adembenemend, maar bekijk het enorme haaienbassin ook eens van bovenaf.

Duikersrondleiding

Hoe is het om te duiken in een aquarium? Waar krijgen de beroepsduikers in het Oceanium van Diergaarde Blijdorp wekelijks mee te maken? Hoe reageren de haaien wanneer er duikers in de haaienbak verschijnen? Gaat er wel eens iets mis? Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens de duikersrondleiding!
Bel voor meer informatie en om te reserveren naar: 0900-1857 (geen extra kosten)

Blinden-rondleiding

Voor visueel gehandicapten wordt zowel individueel als in kleine groepjes het dierenleven zo ‘zichtbaar’ mogelijk gemaakt door gebruik van de tastzin.
Bel voor meer informatie en aanvragen naar: 0900-1857 (geen extra kosten). Minstens 2 weken van tevoren aanvragen, maximale groepsgrootte 4 personen (incl. begeleiding).