Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend

ZOOcamp

Kids van 9 tot en met 11 jaar kunnen iedere zomer een nachtje in de Diergaarde blijven slapen! Dat noemen we ZOOcamp. Dierenkeutels weghalen om je tent te kunnen opzetten, barbecueën, een speurtocht in het donker...

 ZOOCAMPS 2019:

Voor wie:

ZOOcamp is voor kinderen van 9 t/m 11 jaar

Het kamp begint om 16:30 uur en de volgende ochtend om 09:30 uur worden jullie weer uitgezwaaid door de begeleiders van het kamp. Wij duimen voor mooi weer. Maar ook bij slecht weer gaat ZOOcamp gewoon door!

Wanneer:

Op 26 juli 2019 & 2, 3, 10, 16, 17, 23, 24, 30 en 31 augustus 2019 kun je op ZOOcamp in Diergaarde Blijdorp…

RESERVEER HIER JE PLEK

Prijs:

Per kind kost ZOOcamp € 69,50

ZOOcamp is inclusief:

  • de overnachting
  • twee maaltijden
  • koffie voor je ouders
  • een leuk aandenken
  • deskundige begeleiding

Programma

’s Middags om half vijf worden de kinderen opgewacht in Diergaarde Blijdorp door onze begeleiders. Ouders worden uitgezwaaid. En dan begint het. Eerst moet de kampeerplaats worden vrijgemaakt van dierenkeutels. Dan kunnen de tenten worden opgezet op het dierenperk van de kamelen. Doe dat maar zelf (we helpen wel een beetje mee, hoor). Vervolgens is er barbecue.

Wat daarna volgt is niet meer te fotograferen, want het wordt te donker. Maar even in het kort: Tegen de schemering begint het maken van verrijkingsmateriaal voor dieren. Dat zijn dingen die het leven van onze dieren wat leuker maken. Als het helemaal donker is begint de speurtocht. Zonder zaklantaarns! Je kunt dit rustig het emotionele hoogtepunt van ZOOcamp noemen, omdat er allemaal merkwaardige dingen gebeuren onderweg. Pas omstreeks middernacht volgt het tanden poetsen en naar bed.

Net als de echte dierverzorgers staan we alweer om zes uur op! Er moet gewerkt worden, want de dieren zijn al wakker en krijgen honger. Daarna maken we met zijn allen de ‘campingplek’ weer schoon, zodat de dieren ook weer naar buiten kunnen. Bij goed weer ontbijten we buiten, niet te lang, want er moet nog wat gedaan worden. Wat dat is kunnen we nog niet zeggen; het is iedere keer weer anders. Daarna (ca. 09:30 uur) halen je ouders je weer op en kun je ze alles vertellen over je avonturen…

RESERVEER HIER JE PLEK