Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Blijdorp College agenda

Tijdens de Blijdorp Colleges praten verschillende experts van binnen en buiten Blijdorp je helemaal bij over een aantal boeiende en actuele onderwerpen. Na afloop van de college kun je ook vragen stellen ver het onderwerp.

Speciaal voor abonnementhouders bieden we dit najaar weer een aantal bijzondere Blijdorp Colleges aan. In samenwerking met het Wildlife Film Festival Rotterdam worden er twee documentaires vertoond die speciaal voor Blijdorp zijn geselecteerd. Bijzonder is ook het college over de Rijksmonumenten in de Diergaarde naar ontwerp van Sybold van Ravesteyn (1889-1983).

Er zijn BlijdorpColleges voor volwassenen en Blijdorp Kids Colleges. Alle colleges zijn gratis, je dient wel vooraf online een plekje te reserveren. Je hebt wel een geldig entreebewijs of abonnement voor Diergaarde Blijdorp nodig.


Zondag 15 oktober  – Blijdorp Kids College – WFFR (Kids) Documentaire ‘Raffaelo in het wild’ van 11:00 tot 11:45

De achtjarige Raffaelo Storm droomt ervan om bioloog te worden. Dieren en natuur zijn zijn grootste passies. Het liefst treedt hij in de voetsporen van zijn voorbeeld, bioloog Freek Vonk. Maar Raffaelo is doodsbang voor kikkers. Kun je dan wel bioloog worden? In deze korte kinderdocumentaire (15 minuten) kom je daar achter. Na afloop kun je vragen stellen aan Rachel Visscher, de regisseur. Ook vertelt Louwerens-Jan Nederlof van Blijdorp je meer over onze pijlgifkikkers.

RESERVEER JE PLEKJE


Zondag 22 oktober – Blijdorp College – WFFR-documentaire ‘Last of the Longnecks’ van 11:00 tot 13:00 uur

Nederlandse première in Blijdorp! De documentaire laat zien wat de majestueuze giraffen zo uniek maakt, maar ook welke strijd zij moeten leveren. Welke hoop kan er worden gevonden in de verstrengelde relatie tussen de mens en natuur? Met zijn lengte is de giraffe een van de meest iconische dieren. Na de film kun je bij Harald Schmidt van Blijdorp terecht met je vragen over giraffen.

NOG EVEN GEDULD, binnenkort kun je reserveren


Zondag 19 november  ‘De Diergaarde als monument’ door Van Ravesteyn-expert Kees Rouw van 11:00 tot 12:30 uur

Blijdorp was de eerste dierentuin ter wereld die in zijn geheel door één architect is ontworpen: een totaalontwerp. De tuin werd geopend in 1940. Van Ravesteyn combineerde sierlijke lijnen, ornamenten en beeldhouwwerken met de moderne uitgangspunten van ‘het Nieuwe Bouwen’. Blijdorp heeft 21 monumenten waarvan een groot deel is gerestaureerd.

NOG EVEN GEDULD, binnenkort kun je reserveren


LET OP:

  • We verzoeken je om op tijd aanwezig te zijn.
  • Vergeet dit e-ticket niet mee te nemen! Je kunt het e-ticket ook laten zien op je mobiele telefoon of tablet dus je hoeft het niet uit te printen.
  • Er wordt bij de ingang van de zaal gecontroleerd. (Je hoeft dit e-ticket dus niet af te geven bij de kaartcontrole van Diergaarde Blijdorp.)
  • Met het betreden van het park ga je akkoord met het Diergaarde Blijdorp reglement.

KIDSCOLLEGE (geschikt voor kinderen vanaf 6 tot 10 jaar)

  • Het Kids College-ticket is gratis, daarnaast heb je wel een geldig entreebewijs van Diergaarde Blijdorp nodig (abonnement of ticket).
  • Voor de kinderen dient een plekje te worden gereserveerd. Per kind kan er 1 ouder/verzorger mee (dit in verband met beperkte ruimte in de Sterrenzaal).

Kijk de vorige Blijdorp Colleges terug >