Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 17:00 uur geopend

Blijdorp College agenda

Tijdens de Blijdorp Colleges praten verschillende experts van binnen en buiten Blijdorp je helemaal bij over een aantal boeiende en actuele onderwerpen. Na afloop van de college kun je ook vragen stellen ver het onderwerp.

Er zijn BlijdorpColleges voor volwassenen en Blijdorp Kids Colleges. Alle colleges zijn gratis, je dient wel vooraf online een plekje te reserveren. Je hebt wel een geldig entreebewijs of abonnement voor Diergaarde Blijdorp nodig.


Zondag 19 november  ‘De Diergaarde als monument’

door Van Ravesteyn-expert Kees Rouw van 11:00-12:30 uur

Blijdorp was de eerste dierentuin ter wereld die in zijn geheel door één architect is ontworpen: een totaalontwerp. De tuin werd geopend in 1940. Van Ravesteyn combineerde sierlijke lijnen, ornamenten en beeldhouwwerken met de moderne uitgangspunten van ‘het Nieuwe Bouwen’. Blijdorp heeft 21 monumenten waarvan een groot deel is gerestaureerd.

RESERVEER NU JE PLEKJE


LET OP:

  • We verzoeken je om op tijd aanwezig te zijn.
  • Vergeet dit e-ticket niet mee te nemen! Je kunt het e-ticket ook laten zien op je mobiele telefoon of tablet dus je hoeft het niet uit te printen.
  • Er wordt bij de ingang van de zaal gecontroleerd. (Je hoeft dit e-ticket dus niet af te geven bij de kaartcontrole van Diergaarde Blijdorp.)
  • Met het betreden van het park ga je akkoord met het Diergaarde Blijdorp reglement.

KIDSCOLLEGE (geschikt voor kinderen vanaf 6 tot 10 jaar)

  • Het Kids College-ticket is gratis, daarnaast heb je wel een geldig entreebewijs van Diergaarde Blijdorp nodig (abonnement of ticket).
  • Voor de kinderen dient een plekje te worden gereserveerd. Per kind kan er 1 ouder/verzorger mee.

Kijk de vorige Blijdorp Colleges terug >