Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Blijdorp College agenda

Tijdens de Blijdorp Colleges praten verschillende experts van binnen en buiten Blijdorp je helemaal bij over een aantal boeiende en actuele onderwerpen. Na afloop van de college kun je ook vragen stellen ver het onderwerp. Er zijn Blijdorp Colleges voor volwassenen en Blijdorp Kids Colleges. Alle colleges zijn gratis, je dient wel vooraf online een plekje te reserveren. Je hebt wel een geldig entreebewijs of abonnement voor Diergaarde Blijdorp nodig.

Blijdorp College over de Antilliaanse leguaan op zondag 29 juli om 11:00 uur

De Antilliaanse leguaan is een ernstig bedreigde soort die slechts op enkele Caraïbische eilanden voorkomt. De IUCN (‘s werelds grootste unie voor natuurbescherming) heeft enkele jaren geleden een actieplan opgesteld om deze soort voor uitsterven te behoeden. Daarom kwamen op 15 mei vier Antilliaanse leguanen vanuit St. Eustatius naar Diergaarde Blijdorp. Zij krijgen een belangrijke rol in het internationale fokprogramma van Europese dierentuinen. Diergaarde Blijdorp neemt de fok met deze dieren op zich i.s.m. STENAPA (beheerder van het Nationaal Park St. Eustatius), RAVON (kennisorganisatie van reptielen, amfibieën en vissen in Nederland) en de Durrell Wildlife Conservation Trust. Meer hierover lees je hier >

Tim van Wagensveld (RAVON) was samen met onze dierverzorger Sandra Bijhold op St. Eustatius. Op zondag 29 juli van 11:00 tot 12:30 uur vertelt hij uitgebreid over deze Antilliaanse leguanen, het bezoek aan St. Eustatius, de bedreiging en de bescherming van deze dieren.

Reserveer je plekje

LET OP:

  • Alle colleges zijn gratis, je dient wel vooraf online een plekje te reserveren. Je hebt wel een geldig entreebewijs of abonnement voor Diergaarde Blijdorp nodig.
  • We verzoeken je om op tijd aanwezig te zijn.
  • Vergeet dit e-ticket niet mee te nemen! Je kunt het e-ticket ook laten zien op je mobiele telefoon of tablet dus je hoeft het niet uit te printen.
  • Er wordt bij de ingang van de zaal gecontroleerd. (Je hoeft dit e-ticket dus niet af te geven bij de kaartcontrole van Diergaarde Blijdorp.)
  • Met het betreden van het park ga je akkoord met het Diergaarde Blijdorp reglement.
  • Bij Blijdorp Kids Colleges dient er voor de kinderen een plekje te worden gereserveerd. Per kind mogen max. 2 ouders/verzorgers mee.

Hou voor nieuwe Blijdorp Colleges onze site/nieuwsbrief in de gaten.