Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Blijdorp College agenda

Tijdens de Blijdorp Colleges praten verschillende experts van binnen en buiten Blijdorp je helemaal bij over een aantal boeiende en actuele onderwerpen. Na afloop van de college kun je ook vragen stellen ver het onderwerp. Er zijn Blijdorp Colleges voor volwassenen en Blijdorp Kids Colleges. Alle colleges zijn gratis, je dient wel vooraf online een plekje te reserveren. Je hebt wel een geldig entreebewijs of abonnement voor Diergaarde Blijdorp nodig.

aanstaande Blijdorp-colleges

24 oktober Blijdorp Kids College over gelada’s

in de Sterrenzaal, van 11:00 – 11:45 uur
Dierverzorger Sandra vertelt meer over de nieuwe apen in Blijdorp: de gelada’s. Deze babbelende grazers kun je in Nederland alleen in Blijdorp zien. Je komt van alles te weten over deze bijzondere apensoort. Bijvoorbeeld dat ze gras eten en daarom ook wel de schapen onder de apen worden genoemd. Dit college is voor kinderen vanaf 4 jaar.

RESERVEER HIER JE PLEKJE

11 november Blijdorp College (voor volwassenen)

in het EAUditorium, van 11:00 – 12:30 uur

Sinds eind september zijn er nieuwe bewoners in Blijdorp te bewonderen: de gelada’s. Deze opvallende apensoort uit Ethiopië is de enige soort die gras eet. Ze worden ook wel de ‘schapen onder de apen’ genoemd. Gelada’s zijn daarnaast ook nog eens de enige primaten die dezelfde snelle lipbewegingen kunnen maken met bijbehorende klanken als mensen. Kortom: het zijn interessante apen waar veel over te vertellen valt. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar het Blijdorp Colllege op zondag 11 november en laat je door dierverzorger Sandra van Bruggen meenemen in de wereld van deze babbelende grazers!

RESERVEER HIER JE PLEKJE

LET OP:

  • Alle colleges zijn gratis, je dient wel vooraf online een plekje te reserveren. Je hebt wel een geldig entreebewijs of abonnement voor Diergaarde Blijdorp nodig.
  • We verzoeken je om op tijd aanwezig te zijn.
  • Vergeet dit e-ticket niet mee te nemen! Je kunt het e-ticket ook laten zien op je mobiele telefoon of tablet dus je hoeft het niet uit te printen.
  • Er wordt bij de ingang van de zaal gecontroleerd. (Je hoeft dit e-ticket dus niet af te geven bij de kaartcontrole van Diergaarde Blijdorp.)
  • Met het betreden van het park ga je akkoord met het Diergaarde Blijdorp reglement.
  • Bij Blijdorp Kids Colleges dient er voor de kinderen een plekje te worden gereserveerd. Per kind mogen max. 2 ouders/verzorgers mee.

bekijk hier de vorige Blijdorp Colleges terug

Hou voor nieuwe Blijdorp Colleges onze site/nieuwsbrief in de gaten.