Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Amazonica

Beleef de Amazone in Blijdorp! Het mooiste en grootste vlinderparadijs van Europa is een opvallend koepelvormige gebouw (circa 2.500 m2) waar het tropisch warm is. Er fladderen hier vele kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders rond. Langs rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen waan je je in het Amazone-gebied. Een ware belevenis!

Je ontmoet er ook de indrukwekkende anaconda’s en bizarre matamata’s. Langs de oevers ‘zweven’ de sierlijke zoetwaterroggen en arrau-schildpadden in het ondiepe water. Maar pas op voor de bijtgrage piranha’s! Kortom, een zintuigprikkelende ervaring!

Victoria amazonica

Het is een waar natuurfenomeen dat zich in een paar maanden voltrekt: de ontwikkeling van zwart, doperwtachtig zaad tot een schitterende reuzenwaterlelie. Iets dat zich al sinds 1887, deels achter de schermen, voordoet in de Diergaarde. Bekijk hier een timelapse-filmpje van de bloei.

In onderstaande vlog(s) vertellen we alles over de ‘koningin der waterlelies’.

Ontdek meer in het dossier van de koningin der waterlelies >

MEER WETEN OVER VLINDERS UIT COSTA RICA >

Activiteiten in Amazonica

Activiteiten

Open van 09:00 tot 18:00

16°C

Jubileumgeschenk Vrienden van Blijdorp

Amazonica is een jubileumgeschenk aan de Diergaarde van De Vereniging Vrienden van Blijdorp, die in 2013 vijftig jaar bestond.