Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Amazonica

Beleef de Amazone in Blijdorp! Het mooiste en grootste vlinderparadijs van Europa opende in 2013 de deuren. Een opvallend koepelvormige gebouw (circa 2.500 m2) waar het tropisch warm is. Er fladderen hier duizenden kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders rond. Langs rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen waan je je in het Amazone-gebied. Een ware belevenis!

Je ontmoet er ook de indrukwekkende anaconda’s en bizarre matamata’s. Langs de oevers ‘zweven’ de sierlijke zoetwaterroggen en arrau-schildpadden in het ondiepe water. Maar pas op voor de bijtgrage piranha’s!  Kortom, een zintuigprikkelende ervaring!

Vlinderzoekkaart

Voorbereid op ontdekkingsreis in Amazonica? Met de vlinderzoekkaart ontdek je de prachtige namen van het moois in Amazonica. Download de vlinder- en plantzoekkaart Amazonica (pdf) >

MEER WETEN OVER VLINDERS UIT COSTA RICA >

Activiteiten in Amazonica

Activiteiten

Open van 9:00 tot 18:00

14°C

Diergaarde Blijdorp steunt de Vlinderstichting

In Amazonica zijn vele prachtige, exotische vlinders te bewonderen. Maar wandelend door de rest van de Diergaarde ontmoet je, zonder dat je het wellicht merkt, ook Nederlandse vlinders! Wist je dat vlinders in Nederland al jaren tot een van de sterkst bedreigde diergroepen horen?

Blijdorp ondersteunde in 2013/2014 de iepenpage en het veenbesblauwtje in de actie ‘Tien voor 12!’. Een actie van de Vlinderstichting voor het behoud van zeldzame Nederlandse vlinders.

Wil je weten wat Blijdorp nog meer aan natuurbehoud doet? Klik hier >

Jubileumgeschenk Vrienden van Blijdorp

Amazonica is een jubileumgeschenk aan de Diergaarde van De Vereniging Vrienden van Blijdorp, die in 2013 vijftig jaar bestond.