Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend

Afval Awareness Week

In de tweede week van de meivakantie (29 april tot en met 7 mei) is het Afval Awareness Week in de Diergaarde. Dit initiatief is ontstaan vanuit Gom en Diergaarde Blijdorp. In deze week creëren we bewustwording over afval bij onze bezoekers. Wat zijn de consequenties van afval en wat is er mee mogelijk? Er zijn verschillende activiteiten!
Blijdorp scheidt haar afval achter de schermen. Dat wordt gedaan in een eigen milieustraat. Benieuwd naar hoe wij ons afval scheiden en hergebruiken?

Zo scheiden wij ons afval!

Binnen de Diergaarde zijn er gedurende de week verschillende activiteiten omtrent het thema afval. Hieronder vind je een compleet overzicht:

Workshop: knutselen met afval

De hele week kan je in het Caribisch Café knutselen met afval. Schuif tussen 11:00 en 14:00 uur aan en leer alles over de leuke zijde van alle afvalmaterialen. Maak jij van al het afval je favoriete dier? Laat het ons zien!

Milieustraat: kijkje achter de schermen

Wist je dat Diergaarde Blijdorp een eigen milieustraat heeft waar het haar afval scheidt en hergebruikt? Dat is natuurlijk superinteressant! De gehele week kan je een kijkje nemen bij onze milieustraat. Hier geeft Renewi een 20 minuten durende rondleiding waarbij alles wordt verteld over de scheidingsprocessen, recycling en nog veel meer!

Let op: er is een beperkte capaciteit. De rondleidingen zijn elke dag van 13:00 tot 15:00 uur en duren 20 minuten. Je wordt verzocht te wachten bij de ontmoetingsplaats (nummer 16 op plattegrond).

Speurtocht: wat doet Blijdorp aan recycling?

In het verlengde van het kijkje achter de schermen laat Diergaarde Blijdorp ook op een activerende wijze haar recycleprocessen zien. Maak met de speurtocht een rondje door onze Diergaarde en leer alles over de circulariteit binnen de poorten van de tuin. Wist jij bijvoorbeeld dat er medicijnen werden gemaakt van mensapenpoep? De speurtocht is de gehele periode te volgen.

Speurtocht

Expositie: ZOOveel plastic

In de expositie ‘ZOOveel plastic’ in het Oceanium kun je ontdekken hoe plastic in zee belandt, wat er mee gebeurt en wat voor effect het heeft op het zeeleven. Ook kun je zien welke oplossingen er al zijn bedacht en wat je zelf kunt doen aan het terugdringen van de ‘plastic soep’ in zee.

Scannen is weten!

Op twee horecalocaties binnen de Diergaarde is er een barcodescanner. En niet zo maar een. Heb jij plastic papiertjes of bekertjes met een barcode? Scan deze code bij dit punt en zie in welke bak dit artikel hoort. Dat is handig! Deze slimme afvalscanner is ontwikkeld door WAST-e. Dit product is ontstaan vanuit het idee dat iedere afvalbak een unieke kans geeft op 100% correcte afvalscheiding door het toepassen van slimme technologie. Of deze afvalbak nu thuis, op kantoor of in de openbare ruimte staat. Ben je nieuwsgierig? Bezoek dan de Oewanja Lodge of de Lepelaar en probeer het uit!