Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Activiteiten
6 juli 2021

A Day At The Park

Op zaterdag 21 augustus vindt de allereerste editie van A Day At The Park: Blijdorp Edition plaats. Tijdens het dance evenement krijgt een select aantal muziekliefhebbers de kans om na sluitingstijd door het dierenpark te lopen en luisteren naar dj-sets van Boris Ross en Franky Rizardo. Muziek is er in de vorm van een silent disco.

“Met ‘A Day At The Park’ vieren we de stad Rotterdam en de daarbij horende iconen. Blijdorp stond al lange tijd op ons lijstje –– dat we als festivalorganisator de zomer kunnen aftrappen op deze iconische plek voelt ongelofelijk en onwerkelijk tegelijkertijd. Omdat we elkaar lang tijd niet hebben kunnen zien, laten we geen mogelijkheid onbenut om een feestje te vieren. Ik ben dan ook ontzettend trots dat we het vertrouwen van Diergaarde Blijdorp hebben gekregen om een exclusief dance evenement te realiseren. Uiteraard georganiseerd op een veilige en verantwoorde manier voor zowel de vaste bewoners van het park, als de bezoekers.” aldus Allan Hardenberg, medeoprichter en directeur van festivalorganisator en promotor ALDA.

Unieke ervaring 

De 500 muziekliefhebbers die toegang hebben tot het dance evenement krijgen bij binnenkomst een draadloze koptelefoon, zodat ze al wandelend door het park kunnen luisteren naar de tunes van Boris Ross. Eenmaal aangekomen bij de eindbestemming: het podium, is het tijd om los te gaan op een 1,5 uur durende dj-set van Franky Rizardo. Al met al een unieke ervaring: ‘s avonds na sluitingstijd met een select gezelschap feesten in Diergaarde Blijdorp. 

“Ik heb veel gekke dingen meegemaakt, maar dat een van mijn eerste gigs na een pauze van 1,5 jaar in Blijdorp zou zijn voor een exclusief gezelschap.. dat had ik nooit kunnen bedenken. Ik heb er ontzettend veel zin in, maar tegelijkertijd is het ook wel een beetje spannend vanwege de unieke setting!” vertelt dj, producer en labelbaas Franky Rizardo.

Terugkeer

Het in eerste instantie uitverkochte ‘A Day At The Park’, kondigde eerder dit jaar aan terug te keren naar het Kralingse Bos voor een fysieke editie op volle kracht. Door de versoepelingen eind deze maand zijn er sinds 17 juni nog een aantal gelimiteerde kaarten in de verkoop gegaan. Het festival werd tien jaar lang georganiseerd in Amsterdam. In 2019 kwam ‘A Day At The Park’ voor het eerst naar Rotterdam. Sindsdien vieren ze de stad en haar iconen, zoals Diergaarde Blijdorp.

In 2020 organiseerde het festival ondanks de wereldwijde pandemie toch een mini-festival. Geheel coronaproof en in ‘A Day At The Park’ stijl kregen 750 mensen in drie shifts de kans om los te gaan op muziek van o.a. Joris Voorn en Baggi.

Over ALDA

ALDA is producent, conceptontwikkelaar en promotor van internationale elektronische muziek- en dj-concepten. Het bedrijf organiseert evenementen als AMF, A Day At The Park, Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, SAGA Festival, We Are Connected, New Horizons, This is Me, Secret Project Festival en The Flying Dutch. Sinds ADE 2018 bundelt ALDA krachten met het Amerikaanse Insomniac. Samen brengen de twee vooraanstaande productiebedrijven de elektronische muziekscene naar wereldwijd divers en breed publiek.