Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Nederland
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Activiteiten
14 augustus 2020

5x tips om af te koelen

Een bezoek aan de dierentuin is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je naar buiten stapt en de warmte voelt, maar tijdens een hittegolf is Diergaarde Blijdorp een ideale plek om af te koelen. Geniet van de vele schaduwrijke plekken en ontdek hoe de dieren omgaan met de warmte. Misschien spot je wel verrassende extraatjes die we de dieren geven bij deze hitte zoals een extra badmoment voor de olifanten en sneeuw voor de poolvossen.

Wil jij onze dieren ook iets extra’s geven? Je kan nu al een donatie doen vanaf 5.00 euro!

DONEER EEN SNACKMOMENT

Picknicken aan het water

Buiten eten geeft het ultieme zomergevoel en picknicken aan het water helemaal. In Blijdorp vind je altijd wel een plekje om te zitten. Denk aan de bankjes bij de vijver met uitzicht op de Chinese tuin of bij de picknicktafels tegenover het vlinderparadijs Amazonica. Verspreid door de tuin vind je diverse foodtrucks waar je iets lekkers af kunt halen voor jouw picknick.

Neem een duik in het Oceanium

In het overdekte waterwerelddeel Oceanium maak je een reis over de zeebodem en langs kustgebieden. Laat je omringen door snelle haaien en nieuwsgierige zeeschildpadden of sta oog in oog met de speelse zeeleeuwen, parmantige pinguïns, zwevende roggen en nog veel meer kust- en oceaanbewoners.

Funfact:
door de zonnepanelen op het dak van het Oceanium wordt het pinguïnverblijf constant gekoeld op 10 graden Celsius. Zo hebben onze pinguïns het lekker koel dankzij de zon.

IJskoude versnaperingen

Als het warm zomerweer is, is het belangrijk voldoende te drinken. In Blijdorp vind je genoeg plekken waar je jezelf kunt trakteren op een lekker zomers drankje of ijsje.

Spelen in de Oewanja kinderjungle

Roetsj van de glijbaan en klim, klauter en slinger door de Oewanja kinderjungle. Naast alle dieren is er ook een grote buitenspeeltuin in Blijdorp waar kinderen zich uren kunnen vermaken. Ouders/verzorgers genieten ondertussen van een verfrissend drankje op het terras.

Blijf jij met deze hitte het liefst dicht bij huis, maar wil je ons wel steunen?  Luier dan in ieder geval lekker in je hangmat in de tuin met een cool Blijdorpert T-shirt aan.

IK WIL EEN BLIJDORPERT T-SHIRT