Menu

Hoofdingang

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Vandaag tot 18:00 uur geopend
Overig nieuws
9 oktober 2017

160 jaar Diergaarde Blijdorp: feestelijke jubileumkorting

De Rotterdamse Diergaarde bestaat 160 jaar! Dit wordt gevierd met een feestelijke jubileum-korting. Van 9 tot en met 31 oktober kunnen kinderen en volwassenen een bezoek aan de Diergaarde brengen voor een speciaal tarief: slechts € 12,50 per persoon. Kinderen tot 3 jaar bezoeken Blijdorp altijd al gratis.
Koop tickets met korting

Abonnementhouders kunnen tijdens deze actieperiode introducées meenemen met een extra 25% korting op het jubileumtarief. Daarnaast krijg je als abonnementhouder dit hele jubileumjaar 10% jubileumkorting in de horeca en winkel.

Diergaarde Blijdorp is begonnen als hobby van twee spoorwegbeambten. Zij huurden in 1856 een spoortuintje in de Rotterdamse binnenstad om hun verzameling exotische vogels onder te brengen. Deze hobby groeide uit tot de oprichting ‘De Rotterdamsche Diergaarde’ in 1857. Inmiddels is Diergaarde Blijdorp op haar huidige locatie uitgegroeid tot een van Europa’s mooiste dierentuinen en telt ca. 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Vele generaties beleefden in de Diergaarde een gezellig en leerzaam dagje uit.

Bijzondere ontmoetingen
In dit jubileumjaar vonden al diverse bijzondere geboortes plaats zoals een kleine pandatweeling, twee mangabeys en eerder dit jaar een Indische neushoorn, een okapi en een manoelkat. Vorig jaar werd het koraalgedeelte in het Oceanium vernieuwd en in het vlinderparadijs fladderen telkens weer nieuwe vlindersoorten rond. Ook zijn hier in een terrarium sinds kort prachtige gifkikkers te zien.

Voor kinderen ligt bij de entrees een (gratis) feestelijk kroontje klaar om het 160-jarig jubileum te vieren. In de herfstvakantie (14 oktober t/m 22 oktober) kan elke dag tussen 11:00 en 15:00 uur worden geknutseld met afvalmaterialen in de binnenspeeltuin Biotopia.

fanfoto: Johanna Kok